Πολιτισμός

4.480 ΓΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

«Δεν θα αφήσουμε στην καραντίνα κανένα αδελφό μόνο του» , δηλώνει ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών λίγο πριν το Lockdown, την καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας και του απόλυτου περιορισμού, που θα ισχύσει από  το πρωί σε όλη την χώρα.  Ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών μαζί με τον Γενικό Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»  Κωνσταντίνο Δήμτσα και έχοντας στο πλευρό τους τον Διευθυντή του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος π. Παναγιώτη Σερέτη και τον Αναπληρωτή Διευθυντή π. Δημήτριο Νασόπουλο, όργωσαν την περιοχή της Λοκρίδος  , υλοποιώντας το πρόγραμμα στήριξης των ευπαθών ομάδων πληθυσμού ”Μαζί οπου υπάρχει ανάγκη”. 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών μαζί με τον Γενικό Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, ενίσχυσαν  70 οικογένειες της ορεινής και πεδινής Λοκρίδος, οι οποίες ζουν στο όριο της φτώχειας, χαρίζοντας χαμόγελο και ελπίδα, αλλά και αισιοδοξία, αποδεικνύοντας έμπρακτα, ότι η Εκκλησία βρίσκεται αρωγός και συμπαραστάτης σε στιγμές δοκιμασίας και σε αυτούς τους ανθρώπους  που ζουν αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τα αστικά κέντρα και εν προκειμένω από την Λαμία.

Η σημερινή προσφορά, 64 γεύματα για κάθε οικογένεια, συνολικά 4.480 μερίδες φαγητού, εκτός από οικονομική και υλική ενίσχυση, ήταν ένα δυνατό ψυχολογικό στήριγμα, εν όψει μάλιστα της δοκιμασίας, που ξεκινά από αύριο και θα πλήξει ιδιαίτερα τους πτωχούς και αδύναμους συνανθρώπους μας.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close