Τοπικές

50χρονος Λαμιώτης έδωσε ζωή με το θάνατό του

Το Νοσοκομείο Λαμίας ξανά στο προσκήνιο με δωρεά οργάνων…

«Γέφυρα ζωής» στήθηκε ξανά  στο Νοσοκομείο Λαμίας για να μεταφέρει τα όργανα 50χρονου Λαμιώτη, ο οποίος κατέστη εγκεφαλικά νεκρός, ύστερα από σοβαρό αγγειακό αιμορραγικό εγκεφαλικό.

Παρά το γεγονός του ξαφνικού χαμού ενός τόσο νέου ανθρώπου, η οικογένειά του βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για τη γενναία και ύψιστης σημασίας απόφαση, να προσφέρει όσα βασικά όργανα ήταν δυνατόν για να δώσουν μια «δεύτερη ευκαιρία» σε συνανθρώπους μας.

Αυτά τα «δώρα ζωής», μετά τις ενέργειες της Ομάδας Συντονισμού της ΜΕΘ Λαμίας των εντατικολόγων Μαρίας Ψωμά, Αθανασίας Τσιρογιάννη και Χρήστου Γεωργιάδη, καθώς  και της νοσηλεύτριας Ευαγγελίας Χαλτούπη, σε συνεννόηση με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), θα δοθούν σε συμβατούς δότες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, η λήψη των οργάνων ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου από την ομάδα του Χειρουργείου του Γ.Ν. Λαμίας σε συνεργασία με τις αντίστοιχες ομάδες τριών Νοσοκομείων από Θεσσαλονίκη και Αθήνα και συγκεκριμένα, Ιπποκράτειο για το ήπαρ, Ευαγγελισμός για τα νεφρά και Ωνάσειο για τους πνεύμονες.

 

 

 

 

αποσπασμα απο lamiareport.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button
Close