Cinema - Σειρές - TVCinema -σειρές TV

6 ταινίες για όχι και τόσο συνηθισμένες γυναικείες φιλίες

Υπάρχει μία κοινή γνώμη που πλανιέται εκεί έξω και ισχυρίζεται ότι ο χειρότερος εχθρός των γυναικών είναι οι γυναίκες. Ευτυχώς που υπάρχει και ο κινηματογράφος για να καταρρίπτει κάτι τέτοια αναχρονιστικά στερεότυπα. Έχουμε δει πολλές ταινίες για τη γυναικεία φιλία, ξεκινώντας από τις Thelma και Louise και φτάνοντας σήμερα στο Someone Great. Υπάρχουν, όμως, και κάποιες φιλίες που είναι διαφορετικές από όλες τις άλλες. Φιλίες γυναικών που δεν αντάλλαξαν φορέματα και δεν έκλαψαν μέχρι το πρωί για κάποιον άντρα.

Frances Ha

6 ταινίες για όχι και τόσο συνηθισμένες γυναικείες φιλίες

imdb.com

Εδώ που αποδείχθηκε ότι η φιλία είναι αναπόφευκτα κι ένα love story. Κυρίως, όμως, η “ασπρόμαυρη” φιλία της Frances και της Sophie. Είναι μαζί από το Πανεπιστήμιο και μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι. Αν ρωτήσεις τον τύπο που φτιάχνει καφέ στη γωνία θα σου πει ότι “μοιάζουν με λεσβιακό ζευγάρι που έχει χρόνια να κάνει σεξ”. Τους συνδέει κάτι βαθύτερο από τις βραδινές εκμυστηρεύσεις για αγόρια. Στην πραγματικότητα, ένα αγόρι είναι αυτό που απειλεί τη σχέση τους. Ή μάλλον η ζωή, που το μόνο που κάνει είναι να προχωράει παρακάτω.

First Wives Club

6 ταινίες για όχι και τόσο συνηθισμένες γυναικείες φιλίες

today.com

Εδώ δεν έχεις να κάνεις με φίλες που έμειναν για πάντα μαζί. Η Annie, η Elise, η Brenda και η Cynthia στην αποφοίτηση τους έκαναν την υπόσχεση να μείνουν για πάντα μαζί. Και το κατάφεραν, απλά με έναν παράδοξο τρόπο. Μετά τον θάνατο της Cynthia, οι υπόλοιπες τρεις, χωρισμένες πλέον αποφασίζουν να δημιουργήσουν το Κλαμπ Χωρισμένων Γυναικών. Σίγουρα όχι το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι να κάνεις με τις φίλες σου όταν έχετε να ιδωθείτε για δεκαετίες. Ίσως όμως ένα από τα πιο ουσιαστικά.

Tully

6 ταινίες για όχι και τόσο συνηθισμένες γυναικείες φιλίες

imdb.com

Η ταινία Tully εκτός από το ότι είναι μια ταινία για τη μητρότητα, είναι και μία ταινία για τη γυναικεία φιλία. Εκείνη που έχει ανάγκη κάθε γυναίκα για να ξεφεύγει για λίγο από την καθημερινότητα και να γίνεται η καλύτερη εκδοχή του εαυτού της. Εδώ η Tully βοηθά με τη φιλία της την Marlo να ξεφύγει από όλα αυτά τα στερεότυπα που θα την κάνουν “καλύτερη μανούλα”. Αυτή η φιλία, όμως είναι αρκετά παράδοξη. Αν αποκαλύψουμε γιατί, θα ήταν spoiler και δε το θέλουμε αυτό.

Α League of their Own

6 ταινίες για όχι και τόσο συνηθισμένες γυναικείες φιλίες

Ας ξεκινήσουμε διευκρίνηση ότι οι baseball ταινίες δεν αφορούν μόνο τους άντρες. Έτσι, πληροφοριακά. Σε αυτή την ταινία μερικές γυναίκες ενώνονται ώστε να σχηματίσουν μία ομάδα baseball γυναικών, ενώ οι άντρες πολεμούν στον Α’ Παγκόσμιο. Ο κοινός αυτός στόχος τους, τους φέρνει πιο κοντά κι ας προσπαθούν όλοι να τις κοροϊδέψουν και να τις αποκαρδιώσουν.

Tangerine

6 ταινίες για όχι και τόσο συνηθισμένες γυναικείες φιλίες

collider.com

Λίγο πριν το Florida Project το 2017, ο σκηνοθέτης Sean Baker γύρισε το Τangerine εξ ολοκλήρου σε τρία iPhone 5s. Η ταινία περιστρέφεται γύρω από την φιλία δύο τρανσέξουαλ γυναικών που θέλουν να ξεφύγουν από όλο το drama που τους κυνηγά. Αυτή είναι και η υπόσχεση που δίνουν μεταξύ τους. Μαζί προσπαθούν να ξεπεράσουν τις πληγές από το παρελθόν αλλά και όλες τις εντάσεις που τους επιφυλάσσει το μέλλον.

Girl, Interrupted

6 ταινίες για όχι και τόσο συνηθισμένες γυναικείες φιλίες

imdb.com

Πώς αναπτύσσεται μία φιλία σε μια ψυχιατρική πτέρυγα; Εδώ και η Angelina Jolie και η Winona Ryder είναι δύο τόσο περίπλοκοι χαρακτήρες που τεντώνουν λίγο τα όρια ως προς το τι θεωρείται “καλή φίλη”. Με τα δεδομένα τους, κάποιοι πολύ κοινοί όροι που χρησιμοποιούμε καθημερινά, για εκείνες έχουν άλλο νόημα. Κι όμως, όλες τους αυτές οι αδυναμίες είναι που τους φέρνουν πιο κοντά.

featured photo: imdb.com

 

Homepage

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close