Τα Ζώδια Σήμερα

Ζώδια: Προβλέψεις για σήμερα (31/3)..Μια παροιμία για κάθε ζώδιο. Ποιά ταιριάζει στo δικό σου;

Κριός
Ο Άρης με τον Κρόνο ευθυγραμμίζονται σήμερα δημιουργώντας κάποια επικοινωνιακά προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις σου. Αυτή η πτυχή μπορεί να έρθει σαν μια ισχυρή υπενθύμιση ενός κανόνα ή ενδεχομένως μιας υποχρέωσης. Οι εξελίξεις ή οι συνθήκες στα εργασιακά, σου δημιουργούν μια δυσαρέσκεια την οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσεις με ψυχραιμία. Ίσως ο εγκλεισμός με τον ερωτικό σύντροφό σου να σας έχει κουράσει. Επινόησε πράγματα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε και να προσθέσετε ενδιαφέρον στη σχέση σας. Εσύ που είσαι μόνη, φαίνεται να σε έχουν κουράσει τα ανούσια φλερτ.

 

Ταύρος
Κάποιες επαφές σήμερα και συζητήσεις μπορεί να σε απογοητεύσουν. Προσπάθησε να δεις τη θετική πλευρά των καταστάσεων και μην πέφτεις ψυχολογικά. Δεν είναι καιρός για νέες συμφωνίες και δεσμεύσεις στα εργασιακά. Συγκράτησε την ανυπομονησία σου και μάθε να περιμένεις. Ανάλαφρες συζητήσεις απόψε με τον ερωτικό σύντροφό σου θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις και να χαμογελάσεις. Εσύ που είσαι μόνη, αξιοποίησε σωστά νέες γνωριμίες.

 

Δίδυμοι
Προσπάθησε να ξεγελάσεις το μυαλό σου και να το οδηγήσεις σε ευχάριστες και θετικές σκέψεις, μιας και η όψη Άρη – Κρόνου σου δημιουργεί εμμονές γύρω από τα συναισθήματα και τις ανάγκες σου. Διατήρησε τις συναδελφικές σχέσεις σου σε ένα καλό επίπεδο και μην παρασύρεσαι σε αντιπαραθέσεις και διαφωνίες. Με λάθος τρόπο προσπαθείς να επιβάλεις τις απόψεις σου στον ερωτικό σύντροφό σου. Με την τακτική που ακολουθείς το μόνο που καταφέρνεις είναι να δημιουργείς αποστάσεις. Εσύ που είσαι μόνη, το άτομο που σε ενδιαφέρει αρχίζει να εκδηλώνεται έστω και με αργούς ρυθμούς.

 

Καρκίνος
Η σύνοδος Άρη – Κρόνου σήμερα φέρνει κάποιες αποκαλύψεις που θα σε αναγκάσουν να αναθεωρήσεις και να αλλάξεις τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς. Στα επαγγελματικά, προσπάθησε να διατηρήσεις τις ισορροπίες στις σχέσεις σου με συναδέλφους αλλά και ανώτερους σου. Μια ένταση που επικρατεί στη σχέση με τον ερωτικό σύντροφό σου προσπάθησε να την καταλαγιάσεις. Εσύ που είσαι μόνη, βάζεις τις συναισθηματικές σου ανάγκες στην άκρη με λάθος τρόπο.

 

Λέων
Δείξε ωριμότητα και τη σχετική σοβαρότητα που απαιτείταιι σήμερα στις υποχρεώσεις σου, έτσι ώστε να τις διεκπεραιώσεις με τον καλύτερο και ευνοϊκότερο τρόπο. Μικρά εμπόδια στα εργασιακά αντιμετώπισέ τα με ψυχραιμία. Μπορείς να μοιραστείς τα όσα σε απασχολούν με τον ερωτικό σύντροφό σου και να νιώσεις καλύτερα. Εσύ που είσαι μόνη, διώξε παρελθοντικές και έμμονες σκέψεις από το μυαλό σου.

 

Παρθένος
Με τη συνάντηση Άρη – Κρόνου σήμερα να επηρεάζει τον τομέα των εργασιακών και της υγείας σου, θα πρέπει να δείξεις περισσότερη υπευθυνότητα και σοβαρότητα στις υποχρεώσεις σου. Ψάξε για τρόπους απλοποίησης ώστε να μπορείς να προχωρήσεις προς την καλύτερη κατεύθυνση. Παιχνίδια ανταγωνισμού στα εργασιακά και επικοινωνιακές επάρσεις φρόντισε να τις αποφύγεις. Είσαι ιδιαίτερα απαιτητική από τον ερωτικό σύντροφό σου κι αυτό μπορεί να δημιουργήσει ένταση. Εσύ που είσαι μόνη, απόφυγε τον ενθουσιασμό και μη διακινδυνεύεις τις ισορροπίες σου.

 

Ζυγός
Αν και το ενδιαφέρον σου σήμερα εστιάζεται στο σπίτι και την οικογένεια, θα πρέπει να είσαι προσεκτική στον τρόπο που επικοινωνείς, ζητάς και προσφέρεις. Παρεξηγήσεις και διαφωνίες στα εργασιακά θα επιβαρύνουν την ήδη επιβαρυμένη ατμόσφαιρα. Κράτησε τους τόνους και το προφίλ σου σε χαμηλά επίπεδα. Η ρουτίνα και η κλεισούρα είναι λογικό να έχουν διαταράξει την ατμόσφαιρα στη σχέση με τον ερωτικό σύντροφό σου. Πάρε πρωτοβουλίες και χαλάρωσε το κλίμα. Εσύ που είσαι μόνη, παρελθοντικές καταστάσεις φαίνεται να επανέρχονται στο προσκήνιο.

 

Σκορπιός
Διατήρησε τις ισορροπίες σου σήμερα στις διαπροσωπικές σχέσεις σου. Λίγο οι συνθήκες, λίγο η πτυχή Άρη – Κρόνου επικρατεί ένα πανδαιμόνιο. Αν νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ένα σταυροδρόμι ή σε ένα αδιέξοδο στα εργασιακά, μάθε να περιμένεις και μην πιέζεις καταστάσεις που μπορεί να σου γυρίσουν τελικά μπούμερανγκ. Συγκράτησε τον εγωισμό σου απέναντι στον ερωτικό σύντροφό σου και μην λες πράγματα που μπορεί να τον πληγώσουν. Εσύ που είσαι μόνη, οι αποστάσεις και η επικοινωνία μέσω δικτύωσης σου δίνουν τη δυνατότητα να ξεψαχνίσεις τους θαυμαστές σου.

 

Τοξότης
Έλεγξε την ανεβασμένη σου αυτοπεποίθηση σήμερα και μην παρασύρεσαι σε λανθασμένες και υπερβολικές ενέργειες και αποφάσεις. Να θυμάσαι πως τίποτα δεν είναι δεδομένο κυρίως στις μέρες που διανύουμε. Πρόσεξε τον τρόπο επικοινωνίας και τις απαιτήσεις σου στα εργασιακά. Πρόσθεσε ενδιαφέρουσες δραστηριότητες στη σχέση με τον ερωτικό σύντροφό σου, έτσι ώστε ο εγκλεισμός να γίνει όσο το δυνατόν πιο ευχάριστος. Εσύ που είσαι μόνη, μείνε συγκρατημένη και προσγειωμένη απέναντι σε νέες γνωριμίες.

 

Αιγόκερως
Η σύνοδος Άρη – Κρόνου σήμερα μπορεί να σε κάνει λίγο υπερβολική στις αντιδράσεις, αποφάσεις και ενέργειές σου. Παράμεινε συγκρατημένη κι συμπεριφέρσου υπεύθυνα. Μην πιέζεσαι περισσότερο από όσο πρέπει στα εργασιακά. Κάποιες καταστάσεις δεν είναι στο χέρι σου και πρέπει να το αποδεχτείς. Η ασφάλεια και η σιγουριά που αναζητάς στη συναισθηματική σου ζωή είναι και στο χέρι σου να τα εξασφαλίσεις. Εσύ που είσαι μόνη, απόλαυσε τις κατακτήσεις σου όμως παράμεινε προσγειωμένη.

 

Υδροχόος
Οι προβληματισμοί σου σήμερα εντείνονται και προσθέτουν άγχος στη μέρα σου. Προσπάθησε να συμβιβαστείς με κάποιες καταστάσεις και απόφυγε εντάσεις και παρεξηγήσεις, κυρίως με άτομα του οικογενειακού σου περιβάλλοντος. Οι ρυθμοί ή και οι συνθήκες στα εργασιακά παραμένουν αγχωτικοί. Κάποιες αποκαλύψεις στη σχέση με τον ερωτικό σύντροφο σου πιθανά να σε απογοητεύσουν και να κλονίσουν την εμπιστοσύνη σου. Εσύ που είσαι μόνη, παράμεινε προσγειωμένη και μην πετάς στα σύννεφα.

 

Ιχθείς
Προστάτευσε τις φιλικές και δοκιμασμένες στο χρόνο σχέσεις σου. Αφιέρωσέ τους το χρόνο και το ενδιαφέρον που χρειάζονται προκειμένου να αντέξουν στις πρωτόγνωρες συνθήκες που επικρατούν στις ζωές όλων μας. Επαγγελματικές επαφές και συνεργασίες χρειάζονται προσοχή. Η συμπεριφορά σου απέναντι στον ερωτικό σύντροφό σου γίνεται κάποιες φορές προκλητική. Ίσως και άθελά σου. Εσύ που είσαι μόνη, οι φίλοι είναι κοντά σου για να σε ακούσουν και να κατανοήσουν τις ανάγκες σου.

Μια παροιμία για κάθε ζώδιο. Ποιά ταιριάζει στo δικό σου;

 

ΚΡΙΟΣ: Το γοργόν και χάριν έχει
Το σύμπαν του Κριού κινείται σε διαφορετικό ρυθμό από των υπολοίπων ανθρώπων και για εκείνον μόνο τα γρήγορα πράγματα έχουν ενδιαφέρον. Σκέφτεται και ενεργεί σε fast forward και όποιος δεν μπορεί να τον παρακολουθήσει, ας μείνει πίσω να… τρώει τη σκόνη του. Αυτό έλειπε, να κάτσει ο Κριός να περιμένει τον κάθε αργοκίνητο. Δηλώνει με περηφάνια πως θέλει να ζει τη ζωή στο έπακρο, να μη χάνει τίποτα απ’ όσα μπορεί να απολαύσει. Μόνο που μερικές φορές, μέσα στη βιασύνη του, μπερδεύει τις κατευθύνσεις και τους στόχους του, καταλήγοντας να θυμίζει μάλλον ένα σκυλάκι που γυρίζει μανιωδώς γύρω από τον εαυτό του, κυνηγώντας την ουρά του.

ΤΑΥΡΟΣ: Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι
Σε μερικά πράγματα ο Ταύρος θυμίζει εκείνο τον τύπο στη διαφήμιση του ουίσκι που κάθεται πλάι στα βαρέλια και περιμένει… περιμένει… μέχρι να ωριμάσει το ποτό. Οι αντοχές του στην αναμονή είναι τεράστιες, μέχρι να προκύψει εκείνο που επιθυμεί. Η σκέψη της τελικής ανταμοιβής τον οπλίζει με απεριόριστη υπομονή, ανεξάρτητα από το είδος του στόχου. Μπορεί να πρόκειται για το να κερδίσει μια «δύσκολη» αγάπη ή μια επαγγελματική προαγωγή. Μπορεί εξίσου να είναι και το υπέροχο φαγητό, που εκείνος θα το περιμένει αδιαμαρτύρητα να ψηθεί πέντε ώρες στη γάστρα (γιατί έτσι θα γίνει νόστιμο), έστω κι αν πεθαίνει της πείνας. Και όχι, στο μεταξύ δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι
Δεν υπάρχει ζώδιο που να κινείται με τόση ευκολία στους λαβυρίνθους της καθημερινής ζωής όπως ο Δίδυμος. Είναι λες και έχει στα γονίδιά του… ενσωματωμένο GPS, που τον βοηθά να βρίσκει τις άκρες ακόμα και στις πιο μπερδεμένες καταστάσεις. Δεν διστάζει να αλλάξει εντελώς κατεύθυνση, αν κρίνει ότι ο δρόμος δεν τον βγάζει εκεί που θέλει, χωρίς να τον απασχολεί αν θα αφήσει ξεκρέμαστα πρόσωπα και καταστάσεις. Μεταξύ μας, την κατεύθυνση μπορεί να την αλλάξει ακόμα και χωρίς λόγο, καθώς την ανάγκη για αλλαγή την έχει στο πετσί του. Ένα είναι βέβαιο: σπάνια θα βρεθεί σε αδιέξοδο, κι αν συμβεί αυτό, θα είναι απολύτως προσωρινό.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Όποιος καεί στον χυλό, φυσά και το γιαούρτι
Ο Καρκίνος έχει την τάση να βλέπει και να παρουσιάζει τον εαυτό του σαν μια βασανισμένη ψυχή, που γνώρισε την ανθρώπινη αναισθησία και την προδοσία από παιδάκι (αχ, εκείνη η Καιτούλα στο νηπιαγωγείο). Μπορεί τα τραύματά του να προέρχονται κι από προηγούμενες ζωές, πού ξέρεις; Το σίγουρο είναι ότι όλα αυτά τον έχουν κάνει επιφυλακτικό και έτοιμο να δει στο παραμικρό την επιβεβαίωση των χειρότερων φόβων του: ότι πάλι θα τον πληγώσουν. Έτσι, έχοντας κατά τη γνώμη του «καεί», φυσάει οτιδήποτε του προσφέρεις, ακόμα κι αν είναι… παγωτό. Αλλά το χειρότερο είναι όταν σε βάζει εσένα να φυσάς κάθε μπουκιά της αγάπης σου που του δίνεις, λες και ταΐζεις κανένα νήπιο.

ΛΕΩΝ: Χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει
Ο Λέων έχει ως βασικό σκοπό της ύπαρξής του να σκορπά τριγύρω την εκθαμβωτική του λάμψη. Παρόλο που και άλλοι έχουν φιλοδοξίες να αναδειχθούν και να προβληθούν, εκείνος τα καταφέρνει καλύτερα απ’ όλους. Και ο λόγος είναι πολύ απλός: δεν χρειάζεται να προσποιηθεί την ανωτερότητα, απλώς την έχει μέσα του. Οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου έρχονται στον κόσμο «πορφυρογέννητοι» σαν τα βυζαντινά πριγκιπόπουλα, ακόμα κι αν οι αντικειμενικές συνθήκες της ζωής τους δεν συμφωνούν με κάτι τέτοιο. Θα συμφωνήσουν, αργά ή γρήγορα. Ο Λέων σπάνια θα εκμεταλλευτεί τους άλλους για να λάμψει. Θα το κάνει με τις δικές του δυνάμεις, με το τουπέ και με την αυτοπεποίθησή του.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι
Ο Παρθένος σπάνια παρασύρεται από τα μεγάλα λόγια, και στην επαγγελματική και στην προσωπική του ζωή. Αντίθετα, όσο πιο «κελεπούρι» φαίνεται κάτι, τόσο μεγαλύτερη καχυποψία του δημιουργεί. Α-πο-κλεί-ε-ται να μην έχει κάποιο λάκκο η φάβα. Είναι πεπεισμένος ότι κανείς δεν χαρίζει λεφτά ή διευκολύνσεις χωρίς κάποιο ύπουλο αντάλλαγμα, που πιθανόν θα αφήσει τον ίδιο «ριγμένο». Έτσι, θα κινηθεί διατηρώντας χαμηλές προσδοκίες, και περιμένοντας πότε όλοι οι υπόλοιποι που μαζεύονται γύρω από… τις κερασιές θα την πατήσουν. Το θέμα όμως είναι ότι, ουκ ολίγες φορές, το μικρό του καλαθάκι αποδεικνύεται ανεπαρκές ενώ άλλοι, με λιγότερους δισταγμούς και επιφυλάξεις, γεμίζουν κοφίνια ολόκληρα με λαχταριστά, ζουμερά κεράσια.

ΖΥΓΟΣ: Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες
Ο Ζυγός είναι… η Ελβετία του ζωδιακού. Αυστηρή ουδετερότητα. Αν μπορεί να παίξει τον διαμεσολαβητή ανάμεσα σε δυο άτομα που βρίσκονται σε σύγκρουση, να φέρει κόσμο σε επαφή, να συμφιλιώσει κάποιους που τσακώθηκαν, την καταβρίσκει. Δικαιώνει την ύπαρξή του. Πραγματοποιεί τη φαντασίωσή του να είχε γίνει διπλωμάτης. Αλίμονο όμως αν χρειαστεί να πάρει θέση σε μια διένεξη και να διαλέξει πλευρά, ή να του θέσουν διλήμματα του είδους «ή εμένα ή αυτόν». Δεν έχει χειρότερο. Γιατί εκείνος να διαταράξει τη σχέση του με ένα από τα δύο μέρη; Γι’ αυτό θα προτιμήσει πολύ διακριτικά να βγάλει την ουρίτσα του απ’ έξω και να την κάνει από την εμπόλεμη ζώνη με ελαφρά πηδηματάκια…

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά
Για τον Σκορπιό φωτιά υπάρχει πάντα, με ή χωρίς καπνό. Το να υπάρχει και καπνός είναι μια επιβεβαίωση, αλλά μάλλον περιττή. Γιατί απλώς ο Σκορπιός δεν χρειάζεται καμιά έξωθεν μαρτυρία για να σιγουρευτεί. Αν του μπει στο μυαλό μια υποψία, τίποτα δεν θα τη βγάλει από εκεί, ακόμα κι αν κατέβει… ο Θεός ο ίδιος να τον μεταπείσει. Αν τα γεγονότα τον διαψεύσουν αμείλικτα, αν δεν έχει άλλη επιλογή παρά να παραιτηθεί δημοσίως από κάποια ιδέα που του έχει καρφωθεί, θα το κάνει αλλά με τρόπο που θα αφήσει τις αμέτρητες υπόνοιες να αιωρούνται. Ξέρεις, στο στιλ «Έχε χάρη που δεν θέλω να επιμείνω, γιατί θα κλείσουν σπίτια…».

ΤΟΞΟΤΗΣ: Καλομελέτα κι έρχεται
Ο Τοξότης έχει φυσικό ταλέντο στη θετική σκέψη. Του έρχεται πιο φυσιολογικό να βλέπει την αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων. Πρέπει να βρεθεί κάποιος άλλος να του επισημάνει τις δυσάρεστες πιθανότητες, αλλά και πάλι δεν είναι βέβαιο ότι θα τον πείσει. Επίσης ο Τοξότης βρίσκει παράλογο το να ανησυχήσει για υποθετικές μελλοντικές καταστροφές. Εφόσον κάτι αρνητικό συμβεί, θα κοιτάξει τότε πώς θα το αντιμετωπίσει. Έτσι βρίσκεται διπλά κερδισμένος. Αν επιβεβαιωθούν οι θετικές προσδοκίες του, δεν έχει ξοδευτεί σε περιττές ανησυχίες. Αν πάλι δεν επιβεβαιωθούν, τουλάχιστον θα έχει γλιτώσει το άγχος του «πριν» και θα στενοχωρηθεί (αν στενοχωρηθεί…) μια και καλή μετά. Και αυτό όχι για πολύ.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Όπου λαλούν πολλά κοκόρια, αργεί να ξημερώσει
Αν ακούσεις κάποιον να παραπονιέται ότι περιστοιχίζεται από ανίκανους και πρέπει να τα κάνει όλα μόνος του, αυτός είναι Αιγόκερως, κατά πάσα πιθανότητα. Κανείς δεν τα καταφέρει καλύτερα από εκείνον, στα πάντα. Από μια σοβαρή επαγγελματική διαπραγμάτευση μέχρι… το πλύσιμο των πιάτων. Κρίμα που δεν μπορεί να κλωνοποιήσει τον τόσο ικανό και αποτελεσματικό εαυτό του. Ελλείψει αυτής της δυνατότητας λοιπόν, προτιμάει να διεκπεραιώνει ολομόναχος τα πάντα, προκειμένου να μην έχει να αντιμετωπίζει κάθε φορά την ανεπάρκεια, την ηλιθιότητα και την ανικανότητα των άλλων. Ο όρος «ομαδική δουλειά» δεν ταιριάζει καθόλου σε αυτό το ζώδιο, που είναι η προσωποποίηση του συγκεντρωτισμού. Ακόμα κι αν αυτό αποβαίνει σε βάρος του.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Κράτα με να σε κρατώ να ανεβούμε στο βουνό
Ο Υδροχόος είναι ο υπέρμαχος της συλλογικότητας, του «όσο περισσότεροι, τόσο το καλύτερο». Πιστεύει στη συνεργασία, στην αλληλοβοήθεια, στην αλληλοϋποστήριξη, στις οποίες βασίστηκε όλος ο ανθρώπινος πολιτισμός. Ανταλλάσσει χάρες και εξυπηρετήσεις όχι με συμφεροντολογικό σκοπό (ως επί το πλείστον), αλλά επειδή θεωρεί απόλυτα φυσιολογικό και επιβεβλημένο να δίνουν οι άνθρωποι ένα χεράκι ο ένας στον άλλον. Έτσι είναι πρόθυμος να σε βοηθήσει να μετακομίσεις ή να σου κάνει μπέιμπι-σίτινγκ. Φτάνει όμως να μη διαπιστώσει ότι τον εκμεταλλεύεσαι και ότι εσύ δεν προσφέρεις τίποτα, όχι κατ’ ανάγκη στον ίδιο, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Οι άνθρωποι που είναι εαυτούληδες και μοναχοφαγάδες του προξενούν μεγάλη απέχθεια.

ΙΧΘΕΙΣ: Ο λόγος σου με χόρτασε και το ψωμί σου φα’ το
Κάποιοι λένε ότι η αγάπη εκδηλώνεται με πράξεις, και όχι με λόγια, αλλά ο Ιχθύς δεν είναι αυτής της άποψης. Τύλιξέ τον στα γλυκόλογα, στις υποσχέσεις, στα κομπλιμέντα και τον έχεις … του χεριού σου. Μπορεί να πάει να ζητήσει χρωστούμενα από τη δουλειά του, να τον παινέψουν για το πόσο καλά την κάνει, και να φύγει χωρίς καν να έχει αναφέρει το αίτημά του. Να καταπιεί τα πιο εξωφρενικά ψέματα από το ταίρι του, αν συνοδεύονται από μερικές παθιασμένες εκδηλώσεις έρωτα. Και δεν είναι θέμα ανοησίας. Συχνά βαθιά μέσα του ξέρει ότι εκμεταλλεύονται την καλοσύνη του, αλλά του αρέσει τόσο αυτό το αγαπησιάρικο σκηνικό, που δεν θέλει να το χαλάσει προβάλλοντας πεζές απαιτήσεις.

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: myastro.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close