ΕΚΛΟΓΕΣΣημαντικές

Αυτοί είναι οι νέοι βουλευτές στη Φθιώτιδα

Τέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ένας από το ΣΥΡΙΖΑ, θα εκπροσωπήσουν τη Φθιώτιδα στη Βουλή των Ελλήνων.

Από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που ήταν ο μεγάλος νικητής των εκλογών, εκλέγεται ο «παλιός» Χρήστος Σταϊκούρας με τους «νέους» Γιάννη Οικονόμου, Γιώργο Κοτρωνιά και Θέμη Χειμάρα. Μάλιστα ο κ. Σταϊκούρας φαίνεται ότι το μεσημέρι της Δευτέρας (8/7) θα ορκιστεί Υπουργός Οικονομικών συνεχίζοντας το έργο του από κει που το άφησε τον Ιανουάριο του 2015.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της σταυροδοσίας σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των εκλογικών κέντρων ο Χρήστος Σταϊκούρας αναμένεται να ξεπεράσει τις 19.000 ψήφους καταφέρνοντας να έχει την πρωτιά και στους εφτά δήμους του νομού.

Δεύτερος στο σύνολο και πιθανότατα σε όλους επίσης τους δήμους της Φθιώτιδας ο Γιάννης Οικονόμου που αναμένεται να ξεπεράσει τις 14.000 ψήφους.

Μόνο στο Δήμο Λαμιέων ο πρώην Δήμαρχος Γιώργος Κοτρωνιάς διεκδικεί  ψήφο τη 2η θέση από το Γιάννη Οικονόμου κι αυτός όμως όπως και ο Θέμης Χειμάρας, στην πρώτη απόπειρα του πρώην Αντιπεριφερειάρχη σε εθνικό επίπεδο, εκλέγονται στη νέα Βουλή.

Από το ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται ξανά ο Γιάννης Σαρακιώτης, ο οποίος στην πρώτη του ουσιαστικά εκλογική αναμέτρηση με σταυρό (τον Σεπτέμβριο του 2015 ήταν 4ος στη λίστα και δεν υπήρχε σταυροδοσία) κόβει πρώτος το νήμα με επίδοση που φτάνει τους 14.000 σταυρούς.

Δείτε στους παρακάτω συνδέσμους τα επίσημα αποτελέσματα για τη σταυροδοσία, που είναι σε εξέλιξη, τόσο σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στα υπόλοιπα κόμματα:

ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ

ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΑΤΑ

Στερεά Ελλάδα: Ποιοι εκλέγονται βουλευτές

Στη Φθιώτιδα η Νέα Δημοκρατία εκλέγει τέσσερις βουλευτές. : Χρήστος Σταϊκούρας, Οικονόμου Ιωάννης, Κοτρωνιάς Γεώργιος, Χειμάρας Θεμιστοκλής. Έναν βουλευτή εκλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ, τον Γιάννη Σαρακιώτη.

Στην Βοιωτία εκλέγεται ένας στη ΝΔ, Κουτσούμπας Ανδρέας. Έναν ο ΣΥΡΙΖΑ, την Γιώτα Πούλου. Έναν το Κίνημα Αλλαγής, τον Γιώργο Μουλκιώτη.

Στην Εύβοια, η ΝΔ εκλέγει 4 βουλευτές, τον Σίμο Κεδίκογλου, τον Αθανάσιο Ζεμπίλη, τον Σπυρίδωνα Πνευματικό και τον Δημήτριο Αργύρη. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει δύο βουλευτές, τον Βαγγέλη Αποστόλου και τον Μίλτο Χατζηγιαννάκη.

Στην Ευρυτανία η ΝΔ εκλέγει τον Κώστα Κοντογεώργο.

Στη Φωκίδα, η ΝΔ εκλέγει τον Ιωάννη Μπουγά.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close