Τοπικές

Παραδόθηκε προς χρήση το κτίριο του πρώην Σανατορίου στο Νοσοκομείο Λαμίας

Ανακαινίσθηκε, εκσυγχρονίσθηκε και παραδόθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος το κτίριο του πρώην Σανατορίου στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Αναφέρει σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης:

“Παραδίδουμε στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας την τελευταία από τις εργολαβίες ύψους 15, 8 εκατ.ευρώ για την ανακατασκευή του ιστορικού σανατορίου. Ολοκληρώθηκε έτσι η επέκταση του με επιπλέον 200 κλίνες. Ταυτόχρονα, με 1.2 εκατ.ευρώ από το ΕΣΠΑ, εκσυγχρονίζουμε τον ιατρικό εξοπλισμό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνέβαλαν να φτάσουμε ως εδώ. Κυρίως στους γιατρούς, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό που κρατάνε το νοσοκομείο όρθιο.”

Την ικανοποιησή του για την ολοκλήρωση ενός μεγάλου και σημαντικού έργου για την πόλη μας, για την ιστορία της περιοχής , καθώς και για το Εθνικό Σύστημα Υγείας , εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης . Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ευάγγελο Χατζημαργαρίτη η  ανακαίνιση του κτιρίου αποτέλεσε ένα δύσκολο τεχνικά εγχείρημα, καθώς έπρεπε παράλληλα με την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό του, να διατηρηθεί η αρχιτεκτονική κληρονομιά και ο ιστορικός χαρακτήρας του πρώην Σανατορίου Λαμίας.

»Αποτελεί κομβικό σημείο η παραλαβή και χρήση του κτιρίου αυτού, διότι, στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες δημοσιονομικής πολιτικής, θα μας δοθεί η δυνατότητα ανάπτυξης νέων υπηρεσιών υγείας και παράλληλα επέκτασης των ήδη υπαρχόντων, προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες πρόληψης, φροντίδας και αποκατάστασης της υγείας των πολιτών» υπογράμμισε ο κ. Χατζημαργαρίτης .

»Από την πρώτη μέρα ανάληψης της διοίκησης του νοσοκομείου Λαμίας, έθεσα ως στόχο την λειτουργία του νέου κτηρίου και με την προσωπική συστηματική συνδρομή του Κώστα Μπακογιάννη προς αυτή την κατεύθυνση αλλά και των υπηρεσιών της Περιφέρειας, φτάνουμε σήμερα να παραλαμβάνουμε προς χρήση το πλήρως ανακαινισμένο κτίριο» τόνισε στην ομιλία του ο Διοικητής του Νοσοκομείου .

Επίσης  την ίδια περίοδο εντάχθηκε  σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ η  προμήθεια νέου υπερσύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αξίας 1.235.000 ευρώ για το νοσοκομείο , το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο ποσό στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Με το νέο κτίριο προσφέρεται η δυνατότητα για την  ανάπτυξη περίπου 200 νέων κλινών και με τις ήδη υπάρχουσες 320 του παρόντος κτιρίου, το νοσοκομείο  θα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας – με συνολικά 520 κλίνες.

»Εξαιρουμένων των πανεπιστημιακών και μεγάλων νοσοκομείων της Αθήνας, θα έχουμε την χαρά να είμαστε το μεγαλύτερο περιφερειακό νοσοκομείο της χώρας» σημείωσε ο κ. Χατζημαργαρίτης .Ιδιαίτερα σημαντική είναι η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, η οποία μετά την μετακόμιση της στο ανακαινισμένο κτίριο, θα αναπτυχθεί σε 27 κλίνες, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη πανελλαδικά Μονάδα Αιμοκάθαρσης. Η οριστική μεταφορά και λειτουργία της Μονάδας στο νέο κτίριο θα ολοκληρωθεί μετά την καλοκαιρινή περίοδο και με απόλυτη ασφάλεια για τους ασθενείς υπό αιμοκάθαρση. Τα επόμενα  βήματα , σύμφωνα με το σχεδιασμό που υπάρχει απο την πλευρά της Διοίκησης , είναι η  μετεγκατάσταση των διοικητικών υπηρεσιών και στη συνέχεια η μετακίνηση της παιδιατρικής κλινικής με περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών της, η  μετεγκατάσταση της ογκολογικής μονάδας με νέες δυνατότητες , η μετεγκατάσταση της ψυχιατρικής κλινικής και η πλήρης λειτουργία της , μετεγκατάσταση της παθολογικής και η πνευμονολογικής κλινική του νοσοκομείου, με αυξημένες δυνατότητες κλινών για νοσηλεία. Στους αμεσους σχεδιασμούς της Διοίκησης είναι η ένταξη της προμήθειας νέου ξενοδοχειακού  εξοπλισμού, σε χρηματοδοτικά προγράμματα ΕΣΠΑ ή στο Πρόγραμμα  Δημοσίων Επενδύσεων .

Το μεγάλο στοίχημα της Διοίκησης , σύμφωνα με τον κ. Χατζημαργαρίτη , παραμένει η έναρξη εργασιών και λειτουργίας της Κλινικής Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, μιας σημαντικής υπηρεσίας για την ευρύτερη περιοχή και τους ασθενείς, η οποία θα διασυνδέεται επιστημονικά με το Πανεπιστήμιο της Πόλης μας.

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close