Τοπικές

Ελάχιστη μηνιαία καταβολή 20 ευρώ… και σε 100 δόσεις της ΔΕΥΑ Λαμίας.

 

Ελάχιστη μηνιαία καταβολή 20 ευρώ… Την εφαρμογή του τελευταίου νόμου για τη ρύθμιση οφειλών μέχρι και σε 100 δόσεις, αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑ Λαμίας.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση θα υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης του χρέους σε μηνιαίες δόσεις που μπορούν να φτάνουν τις 100, με ελάχιστη δόση τα 20 ευρώ και απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής μετά την υποβολή σχετικής αίτησης του οφειλέτη.

Για να ενταχθεί ο οφειλέτης στην ρύθμιση θα πρέπει να ισχύουν οι παρακάτω όροι : – Ο λογαριασμός κατανάλωσης νερού που ζητείται να γίνει ρύθμιση οφειλών να εκδίδεται στο όνομα του ιδιοκτήτη του ακινήτου.

– Στην περίπτωση ενοίκου, ρύθμιση γίνεται με τη συναίνεση του ιδιοκτήτη του ακινήτου που προσυπογράφει τον διακανονισμό.

– Από την ημερομηνία ρύθμισης παύει η καταβολή τόκων υπερημερίας.

– Η ρύθμιση της οφειλής καταργείται στην περίπτωση μη τήρησης του διακανονισμού και την καθυστέρηση τριών δόσεων οπότε η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. δύναται να διακόψει την παροχή υδροδότησης και να απαιτήσει ολόκληρη την οφειλή εφάπαξ και έντοκα.

– Ο οφειλέτης υποχρεούται στην πληρωμή των τελών ύδρευσης που δεν έχουν υπαχθεί στην ρύθμιση. Η προθεσμία υποβολής της αίτησης είναι εντός τεσσάρων (4) μήνων από την έναρξη ισχύος του Ν. 4611/19 ήτοι μέχρι 16-9-2019.

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close