ΔΙΑΦΟΡΑΣυνταγές & Άλλα

Αγιορείτικη μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας & μελιτζάνα!

ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΚΟΚΚΑΛΗ

Έκανα που λες τις προάλλες μια κλασική μακαρονάδα και αναρωτιόμουν με τι σάλτσα να την σερβίρω. Οπότε και αποφάσισα να δοκιμάσω την αγιορείτικη μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας και μελιτζάνα.

Η νοστιμιά της σάλτσας απίστευτη! Άσε που είναι και πολύ εύκολη να την κάνεις!

Υλικά:

3 μελιτζάνες φλάσκες

1 πακέτο μακαρόνια (ό,τι προτιμάς)

πιπεριές σε 3 χρώματα ( 1κόκκινη, 1 πράσινη, 1 κίτρινη)

1 σάλτσα ντομάτας με βασιλικό

λίγα ντοματίνια

αλάτι, πιπέρι

1 κ.γ ζάχαρη

λίγο ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Αν φοβάσαι μη βγάλουν πίκρα οι μελιτζάνες, ρίξε λίγο αλάτι και άφησε τες στο τρυπητό για περίπου μια ωρίτσα να ξεπικρίσουν.

Πάρε όλα τα λαχανικά και πλύνε τα καλά. Ξεφλούδισε 2 σκελίδες σκόρδο και κόψε τα ντοματίνια στη μέση.

Στη συνέχεια, πάρε ένα βαθύ τηγάνι, βάλε λίγο λάδι και άναψε το μάτι της κουζίνας.

Κόψε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε κυβάκια.

Ρίξε για αρχή τη μελιτζάνα στο τηγάνι για να την σοτάρεις και λίγο να μαλακώσει.

Όσο περιμένεις να μαλακώσει η μελιτζάνα, γέμισε μια κατσαρόλα με νερό, ρίξε μπόλικο αλάτι και βάλε την στο μάτι για να βράσεις τα μακαρόνια.

Εφόσον, έχει μαλακώσει ελαφρώς η μελιτζάνα ρίξε το σκόρδο να σοταριστεί.( μετά το βγάζουμε για να μην βγάλει πίκρα).

Τέλος πρόσθεσε και τις πιπεριές, το αλάτι, το πιπέρι.

Αφού μαλακώσουν, ρίξε τη σάλτσα ντομάτας με τον βασιλικό και τη ζάχαρη.

Άφησε τη σάλτσα να πάρει μια βράση και στο τέλος  πρόσθεσε και τα ντοματίνια.

Στο τέλος σερβίρουμε : Για ατομική μερίδα, βάλε  τα μακαρόνια στο πιάτο και από πάνω βάλε μια καλή δόση από την σάλτσα.

Tips:

Μπορείς να προσθέσεις από πάνω τριμμένη παρμεζάνα ή οποιοδήποτε άλλο τυρί της προτίμησής σου.

Μπορείς να προσθέσεις και άλλα μυρωδικά αν σου αρέσουν όπως θυμάρι, δεντρολίβανο και δυόσμο. Καλή όρεξη!

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close