Τοπικές

Παπαϊωάννου: «Φεύγω οριστικά με ήσυχη τη συνείδησή μου». Ποιο το μέλλον του ΠΑΣ Λαμία

Την απόφασή του να αποχωρήσει από τα διοικητικά του ΠΑΣ Λαμία γνωστοποίησε απόψε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου, μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ.
To θολό τοπίο που επικρατεί με το τηλεοπτικό συμβόλαιο της ΕΡΤ, η κούραση μετά από τόσα χρόνια στην ομάδα, επαγγελματικοί λόγοι, αλλά και θέματα υγείας ανάγκασαν το μεγαλομέτοχο να πάρει αυτή την απόφαση, που όπως τόνισε είναι οριστική.

Επισήμανε ότι η ομάδα δεν πρόκειται να διαλυθεί και ότι θα την «τρέξει» το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα τον έχει δίπλα του όταν τον χρειαστεί.

Οι λόγοι, σύμφωνα με όσα ανέφερε είναι υγείας, κάτι που είναι γνωστό στο περιβάλλον της πόλης και της ΠΑΕ από καιρό, καθώς και οικονομικοί, αφού το «ψαλίδι» της ΕΡΤ στα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων που προβάλλει από τις συχνότητές της φαίνεται πως φέρνουν σε αδιέξοδο τον προϋπολογισμό της ΠΑΕ.

Όπως προκύπτει από «κύκλους» της ομάδας και επιβεβαιώνεται από τις αναφορές του στη συνέντευξή του, εφόσον κάνει πράξη όσα ανέφερε περί αποχώρησης, η Λαμία θα προχωρήσει με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό εσόδων-εξόδων, με μια μικρή παρέκκλιση της τάξης του 20%. Έτσι, εφόσον όλα κυλήσουν σύμφωνα με τις προαναγγελίες, έχει ενδιαφέρον η συνέχεια της ομάδας στις μεταγραφές, αφού το ρόστερ δεν έχει συμπληρωθεί ακόμα.

Η μέρα αποδείχθηκε πως «εγκυμονούσε» εξελίξεις, μετά και την σύγκληση έκτακτου Δ.Σ, παρουσία του νομικού συμβούλου της ΠΑΕ, αλλά και του προπονητή, Μάκη Χάβου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Εγώ φεύγω, έκανα υπομονή αλλά βλέπω πως παλεύω μόνος μου ενώ έχω σοβαρά προβλήματα με την υγεία μου. Ευχαριστώ τον Θεό που με έχει καλά ως τώρα, αλλά δεν αντέχω άλλους κλυδωνισμούς, θα μπορούσα να πάθω σοβαρή ζημιά. Ακούω πολλούς φιλάθλους να λένε ότι τους κούρασα. Εγώ λοιπόν έχω σκοπό να τους ξεκουράσω. Θα δούμε και που θα βρίσκεται τα επόμενα χρόνια η Λαμία.

Ούτε γυρολόγος είμαι ούτε ζω από το ποδόσφαιρο. Ήρθαν 2-3 και μου ζήτησαν το ΑΦΜ της ομάδας αλλά τους έδιωξα. Εγώ θέλω καθαρή συνέχεια στην ομάδα γιατί δεν θέλω να πιστέψω πως η Λαμία των 100.000 κατοίκων δεν μπορεί να συντηρήσει μια ομάδα στην μεγάλη κατηγορία.

Η Λαμία πήρε 1.410.000 από την ΕΡΤ, άλλα τόσα είναι να πάρει την επόμενη σεζόν, ενώ από τη NOVA κατά τη σεζόν 2017/18 πήρε 1.200.000. Για μένα είναι από τις πιο αδικημένες ομάδες. Επίσης, η Λαμία δεν πήρε δάνειο για να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος. Η ΠΑΕ συντηρεί το γήπεδο, δεν είναι χωράφι. Όλα, μαζί με το προπονητικό κέντρο, συντηρούνται με χρήματα της ομάδας. 

Με τα χρήματα αυτά δεν βγαίνει η σεζόν. Για να βγεις με 1.410.000 πρέπει να παίξεις και τα… στοιχηματάκια σου.

Είναι πολλοί αυτοί που μπορούν αλλά δεν θέλουν, εγώ όμως εκτός όλων των άλλων έχω και σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αν ενδιαφερθεί κάποιος για τις μετοχές θα τον βοηθήσω με την εμπειρία μου και θα στηρίξω οικονομικά με χορηγία στην φανέλα κάτι που μέχρι σήμερα που πληρώνω μόνος μου δεν βρέθηκε κανείς να το κάνει.

Δεν θα διασύρω την Λαμία, αλλά δεν μπορώ παραπάνω. Στην χειρότερη των περιπτώσεων η Λαμία θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της την νέα ποδοσφαιρική περίοδο με σφιχτό οικονομικό πρόγραμμα εσόδων – εξόδων με μικρή παρέκκλιση ως 20%».

Διαβάστε περισσότερο ρεπορτάζ και δείτε το video της συνέντευξης του κυρίου Παπαϊωάννου στο Starsports.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close