Σπίτι

ΠΡΙΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΟ ΤΑΒΑΝΙ

Το λευκό χρώμα στο ταβάνι μεγαλώνει έναν χώρο και τον κάνει να φαίνεται πιο φωτεινός. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να πειραματιστείτε και με μερικές ακόμα αποχρώσεις μιας και το βάψιμο του ταβανιού αποτελεί πλέον μόδα που ήρθε για να μείνει. 

Εμπνευστείτε από τη διακόσμηση του υπόλοιπου δωματίου Αν δεν ξέρετε τι χρώμα να βάψετε το ταβάνι σας, τότε μπορείτε πολύ απλά να εμπνευστείτε από τη διακόσμηση του υπόλοιπου δωματίου. Κοιτάξτε προσεκτικά ποιες αποχρώσεις κυριαρχούν στο χώρο σας και επιλέξτε αυτή την απόχρωση που σας αρέσει περισσότερο. Με αυτό το κόλπο το δωμάτιο θα αποκτήσει οπτικό ρυθμό και ο χώρος θα δείχνει πιο ομοιόμορφα διακοσμημένος.

Χαμηλώστε το ταβάνι σας Αν θέλετε να μειώσετε οπτικά το ύψος του ταβανιού σας υπάρχει ένα έξυπνο trick για να το κάνετε. Επιλέξτε μια έντονη απόχρωση για το ταβάνι και «τραβήξτε» την περίπου 10 εκατοστά κάτω προς τον τοίχο. Έτσι το δωμάτιο θα φαίνεται πιο ζεστό και φιλόξενο και το ταβάνι «θα έρθει» αμέσως πιο χαμηλά.

Δωμάτιο με πολλές πόρτες και παράθυρα Αν το δωμάτιό σας έχει από τη μια μεριά όλο παράθυρα τότε ο χώρος που μένει για να βαφτεί γύρω-γύρω είναι αρκετά μικρός. Σε αυτή την περίπτωση προτιμήστε να βάλετε ένα λευκό χρώμα στους τοίχους και δώστε ένταση στο ταβάνι σας επιλέγοντας μια πιο ιδιαίτερη απόχρωση. Το κίτρινο και το θαλασσί είναι δύο πολύ όμορφςες αποχρώσεις για να βάλετε στο ταβάνι σας.

Έντονες αποχρώσεις Μην φοβάστε να βάλετε πολύ έντονα χρώματα στο ταβάνι σας. Απλά θα πρέπει να προσέξετε να προσθέσετε περισσότερο φως στο χώρο για να μην δείξει σκοτεινός και κρύος. Όπως θα δείτε στην φωτογραφία που ακολουθεί, το ταβάνι έχει βαφτεί κόκκινο αλλά ο φωτισμός είναι αρκετά έντονος και σε διάφορα σημεία του χώρου για να μην δείχνει το δωμάτιο όσο πιο φωτεινό γίνεται.

Έξτρα tip Προτιμήστε έντονες αποχρώσεις για το ταβάνι σας σε δωμάτια με μεγάλα παράθυρα ώστε να μπαίνει άπλετο το φως του ήλιου μέσα στο χώρο. Για τις βραδινές ώρες (που δεν υπάρχει φυσικό φως) προσθέστε έξτρα φωτισμό με επιτραπέζια φωτιστικά αλλά και έξτρα σποτάκια στο ταβάνι και στους τοίχους.

Βάψτε αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες Σε πολλά σπίτια το ταβάνι δεν είναι ομοιόμορφα ίσιο αλλά κάνει διάφορες αρχιτεκτονικές «τσαχπινιές» δημιουργώντας γωνίες, γεωμετρικά σχήματα ή άλλα σχέδια. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτές τις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες βάφοντάς τις σε διαφορετικές αποχρώσεις από το υπόλοιπο ταβάνι.

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: spirossoulis.com

 

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close