Τοπικές

Σπερχειάδα: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα Σπέρχεια-Στο 15ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αθανάσιος Ακρίδας

Στο 15ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αθανάσιος Ακρίδας στη Σπερχειάδα

Την εκδήλωση πραγματοποίησε ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Σπερχειάδας στο πλαίσιο της πολύχρονης προσπάθειας του για τη διατήρηση και την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου του με πλήθος κόσμου να παρευρίσκεται και φέτος πλησίον του Λαογραφικού Μουσείου «Αθανάσιος & Μαίρη Ακρίδα», στην κωμόπολη της δυτικής Φθιώτιδας.

Συμμετείχαν τα χορευτικά συγκροτήματα: Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβίων Λαμίας, Πολιτιστικός-Μορφωτικός Σύλλογος Κατοίκων Ελπίδας Ευόσμου Θεσσαλονίκης «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», Σχολές Κρητικών Χορών Γεωργιλαδάκης και Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Σπερχειάδας, ενώ τα πλαισίωσαν οι μουσικοί Θανάσης Γκαράνης στο λαούτο, Αλέξανδρος Παπαγεωργόπουλος στο κλαρίνο, Σάκης Αξενόπουλος στο βιολί και τη φωνή και Αλέξανδρος Ριζόπουλος στα κρουστά.

Αφού η εκδήλωση ξεκίνησε με παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους, ακολούθησε η παράσταση των τεσσάρων χορευτικών συγκροτημάτων και με την ολοκλήρωσή τους η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακό γλέντι με χορούς από όλη την Ελλάδα.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Θ. Χειμάρας και Ι. Σαρακιώτης, ο αντιπεριφεριάρχης Κ. Καραγιάννης, αλλά και ο νέος δήμαρχος Μακρακώμης Γ. Χαντζής.

Για το Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Σπερχειάδας οι υποχρεώσεις δεν σταματούν εδώ, καθώς ακολουθούν οι συμμετοχές στα φεστιβάλ Χορού της Ορεστιάδας και της Μακρακώμης.

 

 

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close