Συνταγές & Άλλα

Αρνίσια παϊδάκια

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά αρνίσια παϊδάκια

10 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο

3 κ.γ. δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο

3 κ.γ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

50 ml ελαιόλαδο

1 κ.σ. ρίγανη, ξερή

Χυμό από μισό λεμόνι

1 κ.γ. ζάχαρη καστανή

1 κ.γ. κόλλιανδρο σπασμένο

1 αστεροειδή γλυκάνισο

Μουστάρδα, για το σερβίρισμα

Λεμόνι για το σερβίρισμα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανα μερίδα
ΒΑΖΑΘερμίδες52026%
ΒΑΖΑΛίπος24.4g35%
ΒΑΖΑKορεσμένα7.5g38%
ΒΑΖΑΠρωτείνες70.3g141%
ΒΑΖΑYδατάνθ.0.6g0%
ΒΑΖΑΣάκχαρα0.6g1%
ΒΑΖΑΑλάτι0.1g1.67%
ΒΑΖΑΙνες0.1g0%

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Σε ένα γουδί ή σε ένα μπλέντερ σπάμε τον κόλιανδρο μαζί με τον αστεροειδή γλυκάνισο και τον αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

2
Στο ίδιο μπολ αδειάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
3
Φορώντας γάντια μίας χρήσης ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια, ώστε η μαρινάδα να καλύψει όλη την επιφάνεια του κρέατος.
4
Τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μία μέρα.
5
Βγάζουμε από το ψυγείο το μπολ με τα παϊδάκια και το αφήνουμε πέντε λεπτά να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Παράλληλα, τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει.
6
Ψήνουμε τα παϊδάκια 7 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά.
7
Μόλις είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο ή σε ένα σκεύος που τα σερβίρουμε με μουστάρδα και λεμόνι.
#tsoulotip: Αφήνοντας το κρέας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου μαγειρεύετε πιο γρήγορα και σωστά.
ΜΕΡΙΔΕΣ  6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  10Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ  24Ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 30Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5
ΠΗΓΗ:giorgostsoulis.com

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close