Σημαντικές

Δεκαπενταύγουστος με… 3.000 κεραυνούς σε όλη την Ελλάδα – Δείτε τον χάρτη.Εντυπωσιακές εικόνες από τη “βροχή” κεραυνών στη Θράκη

Εντυπωσιακή ήταν η μεταβολή του καιρού, που σημειώθηκε χθες, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και τους κεραυνούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέγραψε το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr “ZEUS”, την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019, έπεσαν πάνω από 3.000 κεραυνοί μέχρι τις 21:30. Η μεγαλύτερη πυκνότητα εντοπίστηκε στην Κεντρική Ελλάδα.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στις Σέρρες με 25 mm, στη Βλάστη Κοζάνης με 16 mm και στη Λαμία 15 mm ενώ σε πολλές ακόμη περιοχές καταγράφηκε υετός άνω των 10 mm σε λιγότερο από 1 ώρα, ενδεικτικό της έντασης των καταιγίδων.

Ο καιρός θα παραμείνει άστατος και σήμερα, καθώς καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν ένα μεγάλο μέρος της χώρας τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Αριστερά: ο απόλυτος αριθμός των κεραυνών που κατέγραψε το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων “ZEUS” έως τις 21:30, 15/08 και δεξιά: η πυκνότητα των καταγραφών ανά 100 km2

Πηγή: meteo.gr

Έντονη και εκτεταμένη ηλεκτρική δραστηριότητα, με δεκάδες κεραυνούς, κατεγράφη το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου, στη Θράκη.

Το σκηνικό του καιρού άλλαξε αισθητά σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες. Λίγο μετά τις 9:00 το βράδυ της, κεραυνοί έπεσαν σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη και κατά τόπους σημειώθηκαν βροχές και καταιγίδες.

Πηγή: xanthinea.gr
Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close