Σπίτι

Πώς θα συντηρήσεις τα λουλούδια σου όταν φύγεις για διακοπές;

Μόνο όσοι έχουν λουλούδια μπορούν να καταλάβουν τη λατρεία που έχεις μαζί τους και το άγχος που σου δημιουργείται μην πάθουν κάτι για οποιονδήποτε λόγο. Όταν πρόκειται να φύγεις για διακοπές, ειδικά, και ξέρεις ότι θα λείψεις για μέρες, πρέπει σίγουρα να έχεις ένα οργανωμένο πλάνο για το πώς θα δράσεις όσον αφορά στην περιποίησή τους. Ανάλογα και με το είδος του φυτού, ακόμα κι ελάχιστες μερικές αρκούν για να καταστραφεί το φυτό που με τόσο κόπο φρόντιζες.

Γι’ αυτόν τον λόγο, χρειάζεσαι τη συμβουλή ενός ειδικού για να μάθεις ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσεις, ώστε να βρεις τα φυτά σου όπως τα άφησες, γυρίζοντας από τις διακοπές.

Νοτισμένο χώμα: Σημαίνει ότι τα φυτά χρειάζονται συνήθως πότισμα κάθε 3- 6 ημέρες. Η επιφάνεια του χρώματος δεν πρέπει να ξεραθεί από το ένα πότισμα έως το άλλο.

Στεγνό χώμα: Σημαίνει πως τα φυτά χρειάζονται συνήθως πότισμα κάθε 8 με 14 ημέρες. Αυτά τα φυτά έχουν τραχιές ρίζες οι οποίες είναι συνηθισμένες σε συνθήκες ξηρασίας. Η επιφάνεια λοιπόν πρέπει να είναι στεγνή στην αφή πριν το πότισμα. Ο παλιός κανόνας λέει για τον έλεγχο της υγρασίας με το δάκτυλο: ποτίζουμε όταν η επιφάνεια του χώματος είναι στεγνή στην αφή. Εάν έχουμε οποιαδήποτε αμφιβολία δοκιμάζουμε λίγο περισσότερο βάζοντας το δάκτυλό μας 2 εκατοστά περίπου μέσα στο χώμα. Εάν το χώμα είναι πάλι στεγνό πρέπει να ποτίσουμε οπωσδήποτε το φυτό. Σύμφωνα λοιπόν με τα ανωτέρω φροντίζουμε με επιμέλεια την υγρασία των φυτών μας φροντίζοντας συγχρόνως να επιτρέπουμε την είσοδο στις ρίζες του πολύτιμου αέρα.

Πώς θα ποτίζονται τα φυτά του σπιτιού σας όταν λείπετε σε διακοπές Το καλοκαίρι είναι η πιο θερμή εποχή του χρόνου, είναι επίσης και περίοδος διακοπών. Όταν έρχεται λοιπόν καλοκαίρι φέρνει μαζί του και το ετήσιο πρόβλημα της φροντίδας των φυτών του σπιτιού. Πως θα φροντιστούν τόσα φυτά όταν θα λείπετε για τρεις εβδομάδες ή ένα μήνα; Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για το συμβαίνει στο σπίτι σας όσο βρίσκεστε σε διακοπές, γι αυτό εφαρμόστε κάποια από τις παρακάτω συμβουλές.

Η ανθρώπινη επαφή Ζητείστε από κάποιον φίλο ή γείτονα να προσέχει τα φυτά σας όσο εσείς θα βρίσκεστε μακριά. Βέβαια αυτή η λύση αν και θεωρητικά καλύτερη, πολλές φορές έχει αντίθετο αποτέλεσμα. Αν ζητήστε από κάποιον να έρχεται μέσα στο σπίτι σας κατά την διάρκεια της απουσίας σας, αυτός ή αυτή μάλλον θα έχει την τάση να τα παραποτίζει. Αυτό συμβαίνει πιθανόν γιατί το άτομο που έχει αναλάβει να φροντίζει τα φυτά σας ανησυχεί μήπως τα φυτά ξεραθούν μέχρι την επόμενη επίσκεψή του στο σπίτι σας. Η καλύτερη λοιπόν λύση είναι να κάνετε ακριβώς το αντίστροφο. Μεταφέρετε προσωρινά τα φυτά σας στο σπίτι του φίλου ή του γείτονα – αν φυσικά συμφωνεί- ώστε να τα φροντίζει μαζί με τα δικά του, μέχρι να επιστρέψετε από τις διακοπές.

Αυτοποτιζόμενες γλάστρες και συσκευές  Πρακτική αυτόνομη συσκευή ποτίσματος Μια άλλη μέθοδος για να αντιμετωπίσετε την απουσία φροντίδας στα φυτά σας είναι οι αυτοποτιζόμενες γλάστρες με φυτίλι. Τέτοιου είδους φυτίλια ή συσκευές υπάρχουν σε διάφορες παραλλαγές στην αγορά. Από απλές μέχρι ηλεκτρονικές. Από την στιγμή που θα εγκαταστήσετε τέτοιες συσκευές μπορείτε να πάτε στις διακοπές σας αφήνοντας στα φυτά σας ένα απόθεμα νερού ικανό να τα συντηρήσει για μερικές εβδομάδες. Φροντίστε ωστόσο να ποτίσετε πρώτα καλά τα φυτά σας και να βεβαιωθείτε ότι το σύστημα λειτουργεί κανονικά στον τύπο χώματος που έχετε. Το χώμα σας δεν θα πρέπει να είναι ούτε πολύ αραιό ούτε πολύ σφιχτό.

 

 

 

 

sampson-flowers.gr

 

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close