Σημαντικές

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία για 1,5 εκ. μαθητές

Ελλείψεις καταγγέλλουν οι καθηγητές

Στο σχολείο επιστρέφουν σήμερα περίπου 1,5 εκατομμύριο μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων όπου θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος αγιασμός ενώ η έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι μία ιδιαίτερη μέρα για τα «πρωτάκια» του δημοτικού τα οποία θα βρεθούν σε ένα ολοκαίνουργιο σχολικό περιβάλλον.

Το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει πως όλα τα βιβλία βρίσκονται στα σχολεία ενώ έχει ολοκληρωθεί το πρώτο μεγάλο κύμα διορισμών αναπληρωτών στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται, ότι το υπουργείο έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών, με τις 16.191 προσλήψεις να αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 4.367 την Δευτεροβάθμια. Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου έχει δηλώσει ότι οι πιστώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών που θα χρειαστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, είναι ήδη εξασφαλισμένες και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέος γύρος προσλήψεων στα σχολεία όπου παρατηρούνται κενά.

Οι καθηγητές ζητούν νέες προσλήψεις

Πάντως όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος υπάρχουν διαμαρτυρίες από την πλευρά του συνδικαλιστικού φορέα των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης σχετικά με τις προσλήψεις.

Οι καθηγητές μάλιστα πραγματοποίησαν χθες, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας ζητώντας  άμεση κάλυψη των κενών σε ειδικότητες πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων . Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, η πρόσληψη 20.000 αναπληρωτών σε πρώτη φάση, αποδεικνύει ότι είναι μεγάλη η ανάγκη για άμεσο διορισμό προσωπικού στην εκπαίδευση.

Που υπάρχουν κενά

Παράλληλα, τονίζουν ότι, παρά το μεγάλο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών, στη δευτεροβάθμια γενική εκπαίδευση τα κενά έχουν καλυφθεί σε ποσοστό 35%-40%. Ειδικά, όπως ανέφερε η ΟΛΜΕ, υπάρχουν κενά κυρίως στα λύκεια στις ειδικότητες των φιλολόγων, των φυσικών και των μαθηματικών, απόρροια της αύξησης των ωρών διδασκαλίας από φέτος. Έτσι, ζητεί να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά μέσα στον Σεπτέμβριο.

Επίσης, οι καθηγητές ζητούν να διευκολυνθούν οι αναπληρωτές σε ό,τι αφορά τη στέγασή τους και να εξισωθούν τα δικαιώματά τους με εκείνα των μόνιμων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

in.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close