Σημαντικές

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να αγοράσει drones μεγάλων δυνατοτήτων από ΗΠΑ και Ισραήλ

Παναγιωτόπουλος: Δεν έχω αμφιβολία ότι ο Πρωθυπουργός θα θέσει στον Πρόεδρο της Τουρκίας τα ζητήματα παραβατικής συμπεριφοράς της

Την αγορά drones για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ διαπραγματεύεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.

«Έχουμε δικά μας drones, ελληνικά. Διαπραγματευόμαστε τόσο με τους Αμερικανούς όσο και με τους Ισραηλινούς την απόκτηση μερικών ακόμα ή με αγορά ή με leasing. Και τα δυο ζητήματα βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση. Τα ισραηλινά έχουν άλλες δυνατότητες, τα αμερικανικά άλλες, μεγαλύτερες όσον αφορά την εμβέλεια, όμως είμαστε κοντά στο να συμφωνήσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε πως υπάρχει στα σκαριά και πρόγραμμα κατασκευής ελληνικών drones

«Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, με τον αρμόδιο Υφυπουργό Έρευνας και Καινοτομίας κ. Χρίστο Δήμα, με τον οποίο προσπαθούμε να συμφωνήσουμε στη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια προκειμένου να αναπτυχθεί ένα πρόγραμμα κατασκευής ελληνικών drones. Αποτελεί βασική στρατηγική επιλογή η ενίσχυση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Επιστήμονες υπάρχουν απλά προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε την παρουσία τους και τη συνεισφορά τους στον Ελληνικό Στρατό». Ως προς το θέμα της θητείας ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Να μην περιμένουμε αύξηση θητείας. Η αύξηση θητείας αφορά τους στρατεύσιμους που θα έρθουν για 9 μήνες και θα φύγουν. Χρειάζονται πολύ επιλεκτικά προσλήψεις σε συγκεκριμένους κλάδους. Σχετικά με τη θητεία, εάν δεν έχω τις προτάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας δεν μπορώ να βγαίνω και εξαγγέλλω κάτι.

Ως προς τα ελληνοτουρκικά ο έλληνας υπουργός επεσήμανε πως: «Τα κανάλια επικοινωνίας με την Τουρκία πρέπει να μένουν ανοιχτά ακόμη και σε περιόδους έντασης.

Δεν έχω δει τον Τούρκο ομόλογό μου κ. Χουλουσί Ακάρ. Έχουμε μιλήσει μια φορά στο τηλέφωνο, ενώ θα βρεθούμε τέλος του επομένου μηνός στις Βρυξέλλες. Έχει μια δουλειά να κάνει κι έχω μια δουλειά να κάνω, σκοπεύω να την κάνω καλά».

Παράλληλα μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ τόνισε ότι «Δεν έχω αμφιβολία ότι ο Πρωθυπουργός θα θέσει στον Πρόεδρο της Τουρκίας τα ζητήματα παραβατικής συμπεριφοράς της.

Καλό είναι να υπάρχουν ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας ακόμα και σε περιόδους έντασης».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

news.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close