Τοπικές

Την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης για την συστέγαση Ειδικού Εργαστηρίου και 9ου Γυμνασίου ζήτησε η Υφ. Παιδείας

Την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης, που έχει προκαλέσει και τις αντιδράσεις, για την μεταφορά του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και κατάρτισης από το Κωσταλέξι στο 9ο Γυμνάσιο Λαμίας,

ζήτησε η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη. Το απόγευμα συγκάλεσε σύσκεψη στο γραφείο της, στην Αθήνα με υπηρεσιακούς παράγοντες της εκπαίδευσης, εκπροσώπους γονέων και κηδεμόνων των δυο σχολικών μονάδων αλλά και εκπροσώπους του Δήμου Λαμιας για να συζητήσουν την διευθέτηση του θέματος. Στην διάρκεια τριών ωρών συζήτησης, η υφυπουργός ζήτησε από όλους να πρυτανεύσει η λογική και να εφαρμόσουν την απόφαση, την οποία έχει εγκρίνει και το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας.

 

Στην αίθουσα της οδού Αινιάνων, όπου συνεδρίασε για πρώτη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας, υπό τη νεά σύνθεση του, συζητήθηκε το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη συστέγαση του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με το 9ο Γυμνάσιο Λαμίας. Η διευθύντρια περιφερειακής εκπαίδευσης ζήτησε με έγγραφο της, που διαβάστηκε από τον πρόεδρο του οργάνου, να ληφθεί απόφαση για την δημιουργία δυο τάξεων διδασκαλίας που θα χρησιμοποιηθούν από το 9ο Γυμνάσιο στο 6ο Λύκειο. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Θύμιου Καραίσκου, που τόνισε ότι δεν υφίστανται οι προϋποθέσεις για να συζητηθεί κάτι τέτοιο και έκανε λόγο για αιφνιδιασμό από την κυρία Μπενιάτα. Και οι επικεφαλείς των παρατάξεων της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, ζήτησαν να ενημερωθούν διεξοδικά για όλα τα δεδομένα, πριν βιαστούν να πάρουν οποιαδήποτε απόφαση.

 

 

ΠΗΓΗ:tvstar.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close