Σημαντικές

ΟΑΕΔ: Προ των πυλών 11.148 νέες συμβάσεις στην Κοινωφελή

Πώς θα μεταφέρονται οι άδειες

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις επίσημες εξαγγελίες υπουργείου Εργασίας και ΟΑΕΔ που θα αφορούν την παράταση δύο νέων προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από στελέχη του ΟΑΕΔ, μέσα στον Οκτώβριο θα δημοσιευθεί και επίσημα στο Εθνικό Τυπογραφείο η απόφαση του υπουργού Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση για 4μηνη παράταση στην κοινωφελή απασχόληση.

Λόγω κενών και αναγκαιότητας, κρίθηκε επιβεβλημένη η συνέχιση της εργασίας -τουλάχιστον- 7.148 εργαζομένων. Συγκεκριμένα:

  • Hotspots (Γ΄ κύκλος) – 2.082 θέσεις εργασίας
  • Πυροπροστασία (δασικές υπηρεσίες) – 5.066 θέσεις εργασίας

Η πλειοψηφία των συμβάσεων λήγει μέσα στον Οκτώβριο ενώ για όσους ωφελούμενους λήξει η σύμβαση πριν την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την εφαρμογή της παράτασης θα επανατοποθετηθούν, αφού θα υπάρξει αναδρομική ισχύ.

Σε πρόσφατη συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ με τον αρμόδιο υφυπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση εξετάζει θετικά την ανανέωση 4.000 συμβάσεων στα νοσοκομεία και ότι «δεν επιθυμεί εν μία νυκτί να φύγουν 4.000 υπάλληλοι».

Σε ό,τι αφορά τους 4.000 που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ, ο υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης έχει ήδη δηλώσει πως εξετάζεται σε συνεργασία με το υπ. Εργασίας η ανανέωση των συμβάσεων για έναν χρόνο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση που ήδη υπάρχει στο σύστημα δημόσιας υγείας. Σημείωσε μάλιστα πως η ηγεσία του υπουργείου γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν σε περίπτωση απόλυσης των χιλιάδων συμβασιούχων, δεδομένου ότι πλέον έχουν αποκτήσει και εμπειρία.

Η σπουδαιότητα της κάλυψης των φορέων υγείας με το συγκεκριμένο προσωπικό είχε εκφραστεί και από την τέως κυβέρνηση, με τροποποίηση για την 12μηνη παράταση στην απασχόληση των υπηρετούντων.

Πώς θα μεταφέρονται οι άδειες

Σύμφωνα με εγκύκλιο – οδηγό που έχει στα ”χέρια” του ο ΟΑΕΔ, οι ημέρες άδειας για τους παρατασιούχους μπορούν να μεταφερθούν στο 4μηνο της παράτασης είτε στο σύνολό τους, με προϋπόθεση να μην έχει γίνει σχετική χρήση το προηγούμενο διάστημα, είτε ως υπόλοιπο άδειας.

Η ίδια ακριβώς ρύθμιση ισχύει και τις αναρρωτικές άδειες.

Οι υπόλοιπες μέρες άδειας είναι αναλογικές της παράτασης, δηλαδή 2 μέρες άδειας για κάθε μήνα παράτασης (σύνολο 8 ημερών). Για τις γονικές άδειες ισχύει ακριβώς το ίδιο, δηλαδή 1 επιπλέον μέρα άδειας.

 

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close