Συνταγές & Άλλα

Αφράτο κέικ σοκολάτας με γλάσο, χωρίς μίξερ

Πανεύκολο κέικ που υπόσχεται να γλυκάνει και την πιο δύσκολη μέρα σου!

Λατρεύω τις συνταγές που γίνονται σε 1 μπολ. Να μην μετανιώνεις την ώρα και την στιγμή που αποφάσισες να φτιάξεις σπιτικό γλυκό και -όταν πλέον μπει στον φούρνο- να σε περιμένει ένας πύργος της Πίζας από σκεύη και μπολ στον νεροχύτη. Και ξέρεις τι άλλο λατρεύω; Τα σοκολατένια κέικ. Ναι, τα απλά, αφράτα σοκολατένια κέικ που εγγυώνται ότι θα γλυκάνουν την μέρα σου, γιατί, ε, σοκολάτα. Τα ρίχνεις λοιπόν όλα σε ένα μεγάλο μπολ, φτιάχνεις έναν χυλό που θα σου φανεί πολύ υγρός (μην το φοβηθείς καθόλου, μέσα στον φούρνο θα μεταμορφωθεί σε κέικ) και μέσα σε μια ώρα και κάτι θα βρίσκεται στον πάγκο της κουζίνας σου να σου κλείνει πονηρά το μάτι. Σου προτείνω να κάνεις έναν κόπο παραπάνω και να φτιάξεις το βελούδινο σοκολατένιο γλάσο, γιατί το κέικ σου θα γίνει απλώς ακαταμάχητο.

Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα στα highlights του Instagram και στο IGTV.

image

Αφράτο κέικ σοκολάτας με γλάσο, χωρίς μίξερ

  • Μερίδες: 10-12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
  • Χρόνος αναμονής: 2 ώρες
  • Σκεύος: στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 22 εκ.

Υλικά για το κέικ

  • 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 350 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 85 γρ. κακάο
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 2 αυγά
  • 250 ml φρέσκο γάλα
  • 120 ml σπορέλαιο
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 250 ml καυτό νερό

Υλικά για το γλάσο σοκολάτας

  • 200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

1) Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το αλεύρι, την ζάχαρη άχνη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και την σόδα.

2) Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το σπορέλαιο και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.

3) Προσθέτουμε αργά-αργά το καυτό νερό ανακατεύοντας παράλληλα, μέχρι να έχουμε λείο μείγμα.

4) Ρίχνουμε το τελικό μείγμα σε λαδωμένη και περασμένη με λαδόκολλα φόρμα.

5) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 1 ώρα.

6) Αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες πριν βάλουμε το γλάσο.

7) Ετοιμάζουμε το γλάσο. Βάζουμε την κουβερτούρα σε ανοξείδωτο μπολ. Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος σε μπρίκι (προσέχοντας μην καεί) και λίγο πριν βράσει, την αποσύρουμε και περιχύνουμε με αυτήν την κουβερτούρα. Αφήνουμε 10-15” να σταθεί και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να έχουμε λείο, σοκολατένιο γλάσο.

8) Περιχύνουμε με το γλάσο την επιφάνεια του κέικ και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί σταδιακά μέχρι να σερβίρουμε.

9) Φυλάμε το κέικ σε δροσερό σημείο της κουζίνας για 3-4 μέρες.

#FeedYourDreams,

Anna

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close