Συνταγές & Άλλα

Τσιπούρες στο σχαροτήγανο.

Γιατί πρέπει να τρώμε ψάρια;

Χρύσα Κόκκαλη

Συνταγή της 
Προετοιμασία: 5 λεπτά | Μαγείρεμα: 15 λεπτά |Μερίδες: 2 Μερίδες

Υλικά:

2 τσιπούρες των 300γρ. περίπου

ελαιόλαδο για να λαδώσουμε τα ψάρια

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη (προαιρετικά)

 Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις τσιπούρες.

Κάνουμε με το μαχαιράκι δυο λοξές τομές σε κάθε πλευρά του ψαριού.

Αλατίζουμε και τις λαδώνουμε καλά.

Αφήνουμε το σχαροτήγανο να ζεσταθεί καλά. Και λαδώνουμε καλά.

Ψήνουμε για περίπου 7 λεπτά και με πλατιά σπάτουλα τις γυρνάμε.

Λίγο πρίν τις βγάλουμε πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Συνολικά θα ψήσουμε τις τσιπούρες στη σχάρα για περίπου 15 λεπτά.

Συνοδεύουμε με σαλάτα ή χόρτα.

Tips: Δεν βάζουμε ρίγανη απ την αρχή στο ψάρι για να μην πικρίσει.

Καλή Επιτυχία!  ΠΗΓΗ:mageireyo.gr

Ω3 λιπαρά οξέα

Υπάρχουν τόσα πολλά οφέλη για την υγεία που συνδέονται με τα ψάρια, ώστε οι ειδικοί στη διατροφή και την υγεία, συστήνουν την τακτική κατανάλωση λιπαρών ψαριών -καλό είναι να τρώμε ψάρια 2 φορές την εβδομάδα. Δείτε γιατί…

Μία μερίδα ψάρι την ημέρα (περίπου 150-180 γραμμάρια), μπορεί να καλύψει τις καθημερινές απαιτήσεις μας σε πρωτεΐνες, πολύ εύκολα. Τα έλαια των ψαριών περιέχουν επίσης ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι γνωστό ότι είναι ωφέλιμα για την υγεία μας. Δείτε γιατί…

ΈΧΟΥΝ:

Αντικαρκινικές ιδιότητες

Μειωμένος κίνδυνος εκδήλωσης ασθενειών της καρδιάς

Οφέλη για την εγκυμοσύνη

Βοηθούν στην απώλεια βάρους

Καλύτερο ανοσοποιητικό

Άσθμα

Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης Alzheimer

Μειώνουν τα επίπεδα κατάθλιψης

Πώς θα αυξήσουμε την πρόσληψη ω3 στη διατροφή;

  • Καταναλώστε λιπαρά ψάρια και αφρόψαρα τουλάχιστον 2 φορές/ εβδομάδα.
  • Την ώρα του ενδιάμεσου σνακ, προτιμήστε να φάτε ανάλατους και μη επεξεργασμένους ξηρούς καρπούς, όπως τα καρύδια.
  • Προτιμήστε για ενδιάμεσο σνακ ένα σουσαμένιο κουλούρι και αυξήστε τη χρήση σουσαμιού στις μαγειρικές παρασκευές σας, π.χ. σε πίτες και σε σαλάτες.
  • Προσθέστε το λιναρόσπορο στη διατροφή σας, είτε ως ρόφημα είτε σε κάποια φαγητά, όπως σούπες, σαλάτες, κ.ά.
  • Επιλέξτε τρόφιμα, όπως για παράδειγμα χυμούς, κράκερς, ψωμί, αυγά, φυτικές μαργαρίνες τύπου soft, γάλατα, που είναι εμπλουτισμένα σε ω3 λιπαρά οξέα.
Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close