Πολιτισμός

Στην Λαμία γιορτάστηκε η «Ημέρας Της Αστυνομίας» και ο Προστάτης του Σώματος Άγιος Αρτέμιος (ΦΩΤΟ)

Η 20η Οκτωβρίου έχει θεσμοθετηθεί, με απόφαση της Πολιτείας, ως «Ημέρα της Αστυνομίας» και παράλληλα ως ημέρα που τιμάται ο Προστάτης του Σώματος Μεγαλομάρτυρας Άγιος Αρτέμιος.

Για το λόγο αυτό, τελέστηκαν σήμερα (20-10-2019) το πρωί, δοξολογίες σε Ιερούς Ναούς στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενώ συνάμα αναγνώστηκε η ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία, απονεμήθηκαν, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, τιμητικές πλακέτες:

  • Στον Διοικητή, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Δημήτριο Σιόλο και το προσωπικό του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, για την γενικότερη προσφορά τους στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και ιδιαίτερα στην αποτελεσματική καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών, που πλήττει κυρίως τους νέους ανθρώπους.
  • Στον Αρχιφύλακα Χουσιανίτη Κωνσταντίνο, που υπηρετεί στο Επιτελείο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, για την πολύτιμη προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο και στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.
  • Στον Υπαρχιφύλακα Χουλιάρα Χρήστο, που υπηρετεί στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λαμίας, για την άμεση παρέμβασή του και την παροχή πρώτων βοηθειών σε συνάνθρωπό μας, που είχε τραυματιστεί σοβαρά, από αιχμηρό αντικείμενο, στο πρόσωπο και στο χέρι, τον περασμένο Αύγουστο, σε περιοχή της Λαμίας, καθώς και για την καθημερινή του προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Τις βραβεύσεις πραγματοποίησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Ηλίας Κυρμανίδης, ο Δήμαρχος Λαμιέων, Ευθύμιος Καραίσκος και ο Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος ε.α. Ανδρέας Αποστολόπουλος.

Στην προαναφερόμενη εκδήλωση, αλλά και σε αυτές που αντίστοιχα έλαβαν χώρα στις υπόλοιπες έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι τοπικών επιστημονικών και επαγγελματικών ενώσεων, εκπρόσωποι των ενώσεων αποστράτων, συνδικαλιστικοί φορείς, εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικοί, πολιτικό προσωπικό, καθώς και εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 15 έως και 18-10-2019, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της Αστυνομίας, αλλά και παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, την οποία διοργάνωσε η Διεύθυνση Υγειονομικού του Σώματος.

              

 

?‍♀️Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της “Ημέρας Της Αστυνομίας” & του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου, πραγματοποιήθηκαν στη Στερεά Ελλάδα…
?Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που έλαβε χώρα στη Λαμία, απηύθυνε ομιλία ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, ενώ απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε Αστυνομικούς που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν υπηρεσίες χρήσιμες προς το κοινωνικό σύνολο…
?Τις βραβεύσεις πραγματοποίησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Ηλίας Κυρμανίδης, ο Δήμαρχος Λαμιέων, Ευθύμιος Καραΐσκος και ο Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Ανδρέας Αποστολόπουλος…

 

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close