Cinema - Σειρές - TVΔΙΑΦΟΡΑ

SCANDAL μια μικρή περίληψη της σειράς

Προσοχή: Γράφτηκε ότι είναι εθιστική

Βλέποντας την υψηλή αναγνωσιμότητα του σχετικού άρθρου είπαμε να επεκταθούμε λιγάκι, με μια μικρή περίληψη όσων συνέβησαν στα μέχρι τώρα επεισόδια για να μπείτε στο πνεύμα.

Μεταδίδεται από το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ tv κάθε βράδυ στις 8:00 ενώ έχει αρκετές επαναλήψεις νωρίς το πρωί και το Σαββατοκύριακο.

Σεζόν 1

Στην πρώτη σεζόν της σειράς γνωρίζουμε την Ολίβια Πόουπ, τους συνεργάτες της, τον Πρόεδρο των Η.Π.Α, Φίτζεραλντ Τόμας Γκράντ ΙΙΙ (Tony Goldwyn) και τον Επικεφαλής Προσωπικού του Λευκού Οίκου, Σάιρους Μπίν (Jeff Perry). Η πρώτη σεζόν επικεντρώνεται στη σχέση της Ολίβιας με τον Πρόεδρο και την υπόθεση της Αμάντα Τένερ (Liza Weil). Παράλληλα η ομάδα λύνει κι άλλες υποθέσεις.

Σεζόν 2

Μία απόπειρα δολοφονίας γίνεται εναντίον του Προέδρου Γκράντ και πέφτει σε κώμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την προεδρία να αναλάβει προσωρινά η Αντιπρόεδρος,Σάλι Λάνγκστον. Μετά την ανάρρωση του ο Πρόεδρος ζητάει διαζύγιο από την Πρώτη Κυρία. Ο Χακ συλλαμβάνεται ως ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου, στην πραγματικότητα τον παγίδευσε η κοπέλα του, Μπέκυ. Μετά την ελευθέρωση του Χακ, η Ολίβια κι η ομάδα της στήνουν παγίδα στην Μπέκυ ώστε να συλληφθεί. Ο Πρόεδρος μαθαίνει πως πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του κρύβεται η καρκινοπαθής και ετοιμοθάνατη, Βέρνα Θόρντον, Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας. Αφότου εκείνη του αποκαλύπτει ένοχα μυστικά της Ολίβια και στενών του προσώπων, εκείνος την πνίγει για να μην μπορέσει ποτέ να τα αποκαλύψει.

Το δεύτερο μέρος της 2ης σεζόν επικεντρώνεται στην αναζήτηση ενός προδότη που διαρρέει απόρρητες πληροφορίες του Λευκού Οίκου. Ύποπτος είναι ο Διευθυντής της CIA ο οποίος βρίσκεται νεκρός. Η Ολίβια ανακαλύπτει πως τελικά ο Διευθυντής είχε δολοφονηθεί κι όχι αυτοκτονήσει όπως αρχικά πίστευαν. Η Ολίβια γνωρίζει τον Τζέικ Μπάλαρντ ο οποίος έχει σχέσεις με τον Αρχηγό της B613, Ρόουαν, ο οποίος διατάζει τον Τζέικ να έχει από κοντά την Ολίβια. Στο τέλος της σεζόν η Πρώτη Κυρία, Μέλι Γκραντ δηλώνει ξεκάθαρα στον Πρόεδρο να ξεχάσει το διαζύγιο εκτός κι αν θέλει να δημοσιοποιήσει η ίδια την ερωτική σχέση του Προέδρου με την Ολίβια. Ο Πρόεδρος διαλέγει την Ολίβια κι η Πρώτη Κυρία λέει δημόσια πως ο άντρας της την απάτησε. Παράλληλα,ο Πρόεδρος ανακοινώνει την υποψηφιότητά του στις απερχόμενες εκλογές. Καθώς η Ολίβια κι η ομάδα της ψάχνουν να βρουν ποιός είναι ο προδότης, ο Χακ βρίσκει τον Τσάρλι ο οποίος,τελικά,τους οδηγεί στον προδότη: Μπίλι Τσάμπερς. Ανακαλύπτουν πως ο Μπίλι συνεργάστηκε σε αυτό με τον Ντέιβιντ Ρόουζεν και έκλεψαν την κάρτα της Σάιτρον (μία κάρτα μνήμης που επιβεβαίωνε την όχι και τόσο νόμιμη εκλογή του Γκράντ). Ο Ντέιβιντ δίνει τελικά την κάρτα στον Σάιρους με αντάλλαγμα τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα. Στο τέλος της σεζόν, το όνομα της Ολίβια αποκαλύπτεται στα Μ.Μ.Ε ως ερωμένη του Προέδρου Γκραντ. Στην τελευταία σκηνή της σεζόν μαθαίνουμε πως ο Ρόουαν, ο Αρχηγός της Β613 (μια πανίσχυρη μυστική παρακυβερνητική οργάνωση που προστατεύει τη Δημοκρατία) είναι ο πατέρας της Ολίβια.

Σεζόν 3

Έπειτα από την αποκάλυψη ότι η Ολίβια είναι ερωμένη του Προέδρου, η εταιρεία της αντιμετωπίζει προβλήματα καθώς αποσύρονται όλοι οι πελάτες τους, με αποτέλεσμα να πρέπει να δεχτούν άλλες προσφορές ώστε να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Ο Ρόουαν αρχίζει να εμπλέκεται όλο και περισσότερο στη ζωή της Ολίβια, το οποίο την επηρεάζει, και οδηγεί τον Χακ και τον Τζέικ στο να ερευνήσουν την Β613. Ανακαλύπτουν ότι κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής άσκησης, με κωδικό όνομα “Οperation Remington”, ο Πρόεδρος έδωσε εντολή κατάρριψης ενός επιβατικού αεροσκάφους, πάνω από την Ισλανδία, και ανάμεσα στους 300 πολίτες ήταν και η μητέρα της Ολίβια. Αποφασισμένοι, λοιπόν, να μάθουν την αλήθεια, σχετικά με την επιχείρηση, η ομάδα ερευνά τον Ρόουαν και μαθαίνει ότι ένας επιβάτης είχε μεταφερθεί από τον Ομοσπονδιακό Μάρσαλ λίγο πριν την απογείωση. Η Κουίν αρχίζει να κάνει παρέα με τον Τσάρλι, ο οποίος την παρακινεί να σκοτώσει έναν από τους άνδρες ασφαλείας που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στην μεταβίβαση του επιβάτη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ο Χακ να βασανίσει την Ολίβια για τη δολοφονία και εκείνη να αποχωρήσει από την ομάδα.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος αντιμετωπίζει προβλήματα με την προεκλογική εκστρατεία της Γερουσιαστή, Ζοζεφίν “Τζόσι” Μάρκους για την νίκη στις εκλογές εναντίον του Γερουσιαστή,Σάμουελ Ρέστον ώστε να γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των Η.Π.Α. Ο Σάιρους προσπαθεί να βρει τα ένοχα μυστικά της Μάρκους ώστε να καταστρέψει την πολιτική εκστρατεία της, μα αποτυγχάνει. Έπειτα από την ανακάλυψη της Ολίβια ότι ο Πρόεδρος διαδραμάτισε ρόλο στο θάνατο της μητέρας της, απορρίπτει την πρότασή του να γίνει υπεύθυνη της προεκλογικής εκστρατείας για την επανεκλογή του και γίνεται υπεύθυνη για την Μάρκους. Μετά από ένα ατύχημα της αδερφής της Μάρκους, η γερουσιαστής παρατά την εκστρατεία της.

Το δεύτερο μέρος της σεζόν επικεντρώνεται στην εκστρατεία της επανεκλογής, την οποία έχει αναλάβει η Ολίβια. Παράλληλα, η Σάλι ανακοινώνει ότι θέτει υποψηφιότητα για Πρόεδρος ως Ανεξάρτητη. Ως αποτέλεσμα, ο Πρόεδρος επιλέγει τον Κυβερνήτη της Καλιφόρνια, Άντριου Νίκολς, ως τον νέο Αντιπρόεδρο για την εκλογή του. Ο Νίκολς συνάπτει σχέση με την Πρώτη Κυρία, Μέλι. Η εκστρατεία αντιμετωπίζει προβλήματα όταν η Σάλι, λόγω των τύψεων που έχει για τη δολοφονία του Ντάνιελ, σχεδόν αποκαλύπτει την αλήθεια σε ένα ντιμπέιτ. Ο Σάιρους ρωτά τον Τζέικ να τον βοηθήσει να προστατέψει το μυστικό, το οποίο εκείνος κάνει σκοτώνοντας τον Τζέιμς για να αποτραπεί η συσχέτιση του Σάιρους με την υπόθεση. Τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά του Προέδρου, Τζέρυ και Κάρεν Γκραντ, έρχονται στον Λευκό Οίκο για συνέντευξη, αλλά η Ολίβια σύντομα καταλαβαίνει ότι δεν είναι ευχαριστημένα με τους γονείς τους.

Σεζόν 4

Το πρώτο μισό της σεζόν επικεντρώνεται στη σύλληψη του Τζέικ για τον θάνατο του Τζέρι Γκραντ έπειτα από τον εξαναγκασμό του Ρόουν στον Τομ να ονομάσει τον Τζέικ ως τον υπεύθυνο. Ο Ρόουαν συνεχίζει να προσπαθεί να κάνει τους πάντες να πιστέψουν την ενοχή του Τζέικ, το οποίο παρακινεί την Ολίβια να μάθει την αλήθεια. Έπειτα από τον εξαναγκασμό του Τομ, ο Πρόεδρος, ο Τζέικ και η Ολίβια, καταστρώνουν σχέδιο ώστε να συλλάβουν τον Ρόουαν. Δυστυχώς, το σχέδιον αποτυγχάνει, και οδηγεί τον Ρόουαν να κλείσει την Β613 και να αρχίσει να εξοντώνει τους πράκτορες της. Η Ολίβια προσπαθεί να σκοτώσει τον Ρόουαν όταν έρχονται αντιμέτωποι, αλλά εκεινός καταφέρνει να ξεφύγει. Η Άμπι είναι τώρα η Υπεύθυνη Τύπου του Λευκού Οίκου, και αγωνίζεται να κερδίσει το σεβασμό του Σάιρους και του Προέδρου, γιατί εκείνοι την ταπεινώνουν αποκαλώντας την “Ρεντ”. Αργότερα στη σεζόν, η Άμπι είναι περισσότερο αγχωμένη εξαιτίας της παρουσίας του βίαιου πρώην συζύγου της, που έχει προταθεί για Κυβερνήτης της Βιρτζίνια. Η Άμπι στρατολογεί τον Λέο Μπέργκεν για να τη βοηθήσει να καταστρέψει την εκστρατεία του. Η Κουίν συνεχίζει να έχει επαφές και με την Άμπι και με τον Χάκ, προσπαθώντας να βρει την Ολίβια.

Η Μέλι παλεύει να ξεπεράσει το θάνατο του γιου της και τελικά το καταφέρνει αφού μάθει ότι ο Τζέρι δολοφονήθηκε μέσω της σκόπιμης έκθεσής του σε βακτήρια μηνιγγίτιδας, και αποφασίζει να συμμαχήσει με την Ελίζαμπεθ Νόρθ. Αργότερα, αφού συνάπτει σχέση μαζί του, η Μέλι ανακαλύπτει την πραγματική φύση του Νίκολς, ο οποίος την απειλεί ότι θα δημοσιεύσει στα ΜΜΕ την σχέση τους. Στο τέλος της σεζόν, μέλη ενός μεγάλου σώματος ενόρκων συγκεντρωμένα από τον Ντέιβιντ, σχετικά με την υπόθεση της Β613, βρίσκονται νεκρά έπειτα από την πρώτη τους ακρόαση. Η Ο.Π.Α. και ο Ντέιβιντ αρχίζουν να ερευνούν τη σκηνή του εγκλήματος και συνειδητοποιούν την ενοχή του Ρόουαν. Εκείνος, επίσης, είχε εκβιάσει τη Μέλι να του δώσει τα ονόματα, και εκείνη νιώθει υπεύθυνη για τον θάνατό τους. Ο Σάιρους, αργότερα, μαθαίνει την αλήθεια αλλά αποφασίζει να μην το πει στον Πρόεδρο. Αφού ζητάει συμβουλές από την Μάγια, η Ολίβια και ο Τζέικ αποφασίζουν να πουν για την Β613 στη CIA, αλλά αντιμετωπίζουν αντίποινα. Αργότερα, καταστρώνουν σχέδιο να καταδικάσουν τον Ρόουαν για κατάχρηση των πηγών του μουσείου στο οποίο δουλεύει, και προφυλακίζεται.Τελικά, ο Πρόεδρος μαθαίνει την αλήθεια για τη Μέλι και τον Σάιρους και τους παραγγέλνει να φύγουν από τον Λευκό Οίκο. Η Ελίζαμπεθ, τότε, παίρνει την θέση του Σάιρους ως Υπεύθυνη του Προσωπικού. O Πρόεδρος επανασυνδέεται με την Ολίβια.

 

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι οι κύκλοι της σειράς είναι 7

ΠΗΓΗ: el.wikipedia.org

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close