Ομορφιά

ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ

 ΚΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ

 

50.000 χιλιόμετρα βαδίζει ένας μέσος άνθρωπος στη ζωή του ενώ οι αθλητές ξεπερνούν τις 120.000 χιλιόμετρα.

Και αν σαν αριθμός δεν σας λέει κάτι ιδιαίτερο τα 50.000 σημαίνουν ότι κάνουμε τη διαδρομή Λαμία Αθήνα μετ’ επιστροφής πάνω από 60 φορές. Αν ταυτόχρονα η δουλειά μας απαιτεί  ορθοστασία φανταστείτε πόσο πολύ ταλαιπωρούνται τα πόδια μας.

Οι παράγοντες ηλικία, σωματικό βάρος, διάφορες παθήσεις, ακατάλληλα παπούτσια δημιουργούν προβλήματα στα πόδια που μας δυσκολεύουν στην καθημερινότητά μας       ( όπως οι κάλοι , οι σκληρύνσεις και τα λάθη στο κόψιμο των νυχιών που τραυματίζουν τα δάχτυλα των ποδιών) αλλά και καθαρά αισθητικά που μας αποτρέπουν να φορέσουμε ανοιχτά παπούτσια .

Πιστεύουμε ότι δεν θα διαφωνήσετε στο ότι χρειάζονται  φροντίδα .

Για τη φροντίδα τους καλό είναι να απευθυνθούμε σε κάποιον ειδικό. Το κόστος δεν είναι απαγορευτικό και σε αριθμούς μεταφράζεται σε δύο καφέδες το μήνα, αφού η συχνότητα των επισκέψεων είναι κατά μέσο όρο στις 6 εβδομάδες και ένα μέσο κόστος στα 15 περίπου ευρώ. Καλό είναι βέβαια να κάνετε και εσείς μια εβδομαδιαία συντήρηση με ένα καλό ποδόλουτρο που θα σας ξεκουράσει και ελαφρύ τρίψιμο με ένα κατάλληλο εργαλείο πχ ράσπα ή ελαφρόπετρα και κάποια ειδική κρέμα.

Απάντηση στο τι περιλαμβάνει ένα καλό πεντικιούρ μας δίνει μια επαγγελματίας η Κατερίνα από το κομμωτήριο vogue .

Το πεντικιούρ ως λέξη, αναφέρεται στην επιφανειακή καλλυντική περιποίηση των ποδιών και των νυχιών στα πόδια και  δεν προσδιορίζει το φύλο άντρα ή γυναίκα. Προέρχεται από τις λατινικές λέξεις «pedis» που σημαίνει «του ποδιού» και «Cura» που σημαίνει «φροντίδα» .

Ξεκινάμε  ένα χαλαρωτικό ποδόλουτρο με αιθέρια έλαια και διάφορα άλατα που βοηθούν στην χαλάρωση των ποδιών μας. Μια απολέπιση από εξειδικευμένα προϊόντα (π.χ. peeling ) που βοηθούν στην αφαίρεση των νεκρών κυττάρων και λοιπών βακτηρίων , για την καλύτερη αιμάτωση και υγεία του ποδιού και στην διευκόλυνση αφαίρεσης σκληρύνσεων και κάλων .

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του ποδιού είναι το καθάρισμα στα επωνύχια (πετσάκια)  και το σωστό κόψιμο των νυχιών.

Στην συνέχεια τελειώνουμε εφαρμόζοντας με μία θεραπεία παραφίνης που βοηθάει στην σωστή ενυδάτωση και ανακούφιση του ποδιού.  

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close