Συνταγές & Άλλα

Κέικ κολοκύθας

Φανταστικό κέικ κολοκύθας, όπως το φτιάχνουν στην Αμερική! Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε, γιατί η κίτρινη κολοκύθα του δίνει υπέροχη γλυκιά γεύση, χρώμα και υφή μοναδική. Μπορείτε να το σερβίρετε σκέτο, ή να το κάνετε πιο εντυπωσικό γαρνίροντας το με λευκό γλάσο!

Υλικά Συνταγής

  • Στερεά υλικά
  • 2 φλ. αλεύρι
  • 2 κ.γλ. μπέικιν
  • 1 κ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.σ κανέλα
  • 1/2 κ.γλ. γαρίφαλο
  • 1/3 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 2 βανίλιες
  • Υγρά υλικά
  • 1 φλ. σπορέλαιο (καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο κλπ)
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 3/4 φλ. μαύρη ή καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 450 γραμ. κολοκύθα πούρε (ψημένη)

Εκτέλεση

Για το πιο ωραίο κέικ κολοκύθας με πλούσιο άρωμα και τέλειο χρώμα από την κίτρινη κολοκύθα, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ψητή κολοκύθα που θα πολτοποιήσετε σε πουρέ. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε το κέικ με κολοκύθα τριμμένη, που θα τη σοτάρετε σε ένα βαθύ τηγάνι για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει τελείως και να πιει όλα τα υγρά της.

Θα ψήσουμε στους 170 °C, στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα ή στους 160 °C στον αέρα στη μεσαία σχάρα.

Βάζουμε σε ένα μπολ ολα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε με σύρμα. Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ ολα τα υγρά υλικά και τα ανακατεύουμε με σύρμα η μίξερ χειρός.

Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε με μίξερ χειρός στη χαμηλή ταχύτητα ή με σπάτουλα να ενωθούν σε ένα παχύ μείγμα.

Απλώνουμε το μείγμα ιδανικά σε ένα λαδωμένο ταψί 23×33 εκ.

Ψήνουμε το κέικ κολοκύθας για περίπου 50΄μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ελέγξουμε το κέντρο της ότι στέγνωσε σωστά. Αν ψήσετε στον αέρα θέλει λιγότερο χρόνο κατά 10΄περίπου.  Δεν θα βγάλετε το κέικ από το φούρνο αν δεν ελέγξετε το κέντρο του. Θα βυθίσετε τη λάμα του μαχαιριού στο κέντρο του κι αν βγει στεγνό από ζύμη τότε είναι έτοιμο. Αν αρχίσει γρήγορα να παίρνει χρώμα στις άκρες το κέικ,  πρέπει να το καλύψετε με αλουμινόχαρτο και να συνεχίσετε το ψήσιμό του.

Το σερβίρουμε σκέτο ή με γλάσο από τυρί κρέμα.

Μυστικά για το ωραιότερο κέικ με κολοκύθα

-Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένα καρύδια και σταφίδες στο τέλος λίγο πριν βάλετε το κέικ κολοκύθας στη φόρμα.

-Αν θέλετε να το βάλετε σε στρογγυλή φόρμα για κέικ, τότε προτιμήστε μια φόρμα με τρύπα στη μέση με διάμετρο 25 εκ. Με το ίδιο μείγμα φτιάχνουμε και cupcakes κολοκύθας. Βγαίνουν 24 κομμάτια και τα ψήνουμε γύρω στα 18΄.

-Τα ψημένα cupcakes και κέικ κολοκύθας μπορείτε να τα διατηρήσετε καλά σκεπασμένα στην κατάψυξη για πολλούς μήνες.

 

 

 

ΠΗΓΗ:argiro.gr

 

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close