Συνταγές & Άλλα

Συνταγή για να φτιάξετε κεφτεδάκια λαχανικών

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκίτσες

400 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε μπουκίτσες

1 μεγάλο καρότο

2 μέτρια αυγά

200 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

Αλάτι

Πιπέρι

Κέτσαπ για το σερβίρισμα

Εκτύπωσε τη συνταγή

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες322%
ΒΑΖΑΛίπος0.6g1%
ΒΑΖΑKορεσμένα0.2g1%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες2g4%
ΒΑΖΑYδατάνθ.4.9g2%
ΒΑΖΑΣάκχαρα0.9g1%
ΒΑΖΑΑλάτι0.05g0.83%
ΒΑΖΑΙνες1.2g5%

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Αδειάζουμε τα λαχανικά στο πολυκοπτικό με τις λεπίδες ή στο multi σε δόσεις και τα πολτοποιούμε πολύ καλά.

2
Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
3
Αδειάζουμε μέσα στο μπολ τα αυγά, τη φρυγανιά, το αλάτι και το πιπέρι. Φοράμε γάντια μίας χρήσης και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια.
4
Πλάθουμε μπαλάκια των 30-35 γρ. περίπου και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 20-25′.
#tsoulotip: Μπορούμε αν θέλουμε να τα τηγανίσουμε, αφήνοντας τα πρώτα στο ψυγείο για μισή ώρα για να σφίξουν.
6
Μόλις είναι έτοιμα, αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο και σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά με κέτσαπ,ή σάλτσα  ντομάτας ή αν σας αρέσει λευκή  σάλτσα
ΠΗΓΗ:giorgostsoulis.com
Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close