Συνταγές & Άλλα

Εκμέκ κανταΐφι … με την κρέμα!

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. κανταΐφι
  • 250 γρ. σαντιγί
  • 1 φλ. τσαγιού καρυδόψιχα τριμμένη
  • 1 βανίλια
  • 250 γρ. αγελαδινό βούτυρο

Για το σιρόπι:

  • 5 φλ. τσαγιού νερό
  • 5 φλ. τσαγιού ζάχαρη

Για την κρέμα:

  • 2 λίτρα γάλα
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού κάστερ πάουντερ

Εκτέλεση

Για το θέμα εκμέκ σκίζουν πολλοί τα ιμάτιά τους, υποστηρίζοντας ότι έχουν την αυθεντική συνταγή και ότι αυτοί και μόνον αυτοί κατέχουν τα μυστικά του διάσημου γλυκού. Εμείς εδώ παρουσιάζουμε τη συνταγή για εκμέκ κανταΐφι γεμάτη αγάπη και μυστικά ζαχαροπλαστικής, για το άλλο με το ψωμάκι επιφυλασσόμεθα..

Χτυπάμε στο γουδί καρύδι με βανίλια. Στρώνουμε το μισό κανταΐφι σε λαδωμένο ταψάκι, απλώνουμε το τριμμένο και το κοπανισμένο μας καρύδι και μετά από πάνω το υπόλοιπο κανταΐφι. Το περιχύνουμε με το φρέσκο μοσχοβολιστό βούτυρο που έχουμε λιώσει και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

Βράζουμε το 1½ λίτρο γάλα και στο υπόλοιπο διαλύουμε το αλεύρι, το κάστερ πάουντερ και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει. Μόλις το γάλα φουσκώσει, ρίχνουμε μέσα σιγά-σιγά το υπόλοιπο (με το κάστερ πάουντερ) ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει.

Αφού ετοιμάσουμε το σιρόπι, σιροπιάζουμε το κανταΐφι και το αφήνουμε να κρυώσει, μπορούμε να βάλουμε από πάνω και την κρέμα. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει, βάζουμε από πάνω τη σαντιγί, λίγο καρυδάκι και είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

 

 

 

ΠΗΓΗ:http://www.toarkoudi.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close