Σημαντικές

Στη Βουλή το νέο Αθλητικό Νομοσχέδιο

Την Πέμπτη ξεκινά η συζήτησή του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

Στη Βουλή κατατέθηκε το Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τη σχετική συζήτηση να ξεκινά την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, στις 12 το μεσημέρι, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος για τον λόγο αυτό θα επιστρέψει αύριο το βράδυ από το Κατοβίτσε όπου βρίσκεται, για το παγκόσμιο συνέδριο του WADΑ.

Το νομοσχέδιο έχει τίτλο «Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπογράφηκε στο Magglingen/Macolin την 18η Σεπτεμβρίου 2014, σχετικά με την χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας και άλλες διατάξεις».

Υπενθυμίζεται ότι, το πρώτο μέρος του νομοσχεδίου αφορά την κύρωση της Σύμβασης Μακόλιν περί χειραγωγημένων αγώνων, το δεύτερο μέρος αφορά μέτρα καταπολέμησης της βίας, ενώ στο τρίτο μέρος περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, το άρθρο που περιορίζει τις θητείες των προέδρων των Αθλητικών Ομοσπονδιών (μέχρι τρεις με δυνατότητα για μία επιπλέον θητεία εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί το 70ο έτος της ηλικίας) και των εκτελεστικών μέλων των Δ.Σ. (έως δύο), προσμετρωμένων και των μέχρι τώρα θητειών.

Επιπλέον, αναστέλλονται ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2020 οι διατάξεις του νόμου 4603/2019, που αφορούν τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής των Διοικητικών Συμβουλίων των Αθλητικών Ομοσπονδιών (απλή αναλογική, ποσόστωση φύλου).

Τέλος, με το νομοσχέδιο επικυρώνεται το νέο καταστατικό της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, που τη μετατρέπει σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων είναι προγραμματισμένες για την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, τη Δευτέρα (11/11) και την Τετάρτη 13 του μήνα, ενώ στη συνέχεια το Σχέδιο Νόμου αναμένεται να πάρει το δρόμο προς την Ολομέλεια

 

 

 

news.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close