ΔΙΑΦΟΡΑΣυνταγές & Άλλα

Μπισκότα Βουτύρου πεντανόστιμα

Της Χρύσας Κόκκαλη

Χρύσα Κόκκαλη
Συνταγή της  Χρύσας  Κόκκαλη
 Μοιράσου την Συνταγή

Τα μπισκότα που λατρεύουν όλα τα παιδιά! Βάλτε τα να πλάσουν, να δώσουν σχήμα και να δημιουργήσουν.

Υλικά:

4½ φλυτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη

250 γραμ. βούτυρο αγελάδος ή μαργαρίνη (μία πλάκα)

3 αυγά φρέσκα

1 μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

2 κουτ. σούπας ούζο  ή λικέρ ή φρέσκο χυμό από πορτοκάλι

Εκτέλεση

Όλα τα υλικά, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε καλά την ζάχαρη με το βούτυρο για 10′ με 15΄ μέχρι ν᾿ ασπρίσει και ν᾿ αφρατέψει το μείγμα.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, του μίξερ, στο μισό και προσθέτουμε ένα – ένα τ᾿ αυγά, τη βανίλια, το μπέικιν, το ούζο ή λικέρ ή φρέσκο χυμό από πορτοκάλι και 5 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι.

Όταν ομογενοποιηθεί η ζύμη, τη βάζουμε σε λεκάνη (που να βολεύει στο ζύμωμα) και αρχίζουμε να ζυμώνουμε, προσθέτοντας λίγο – λίγο το υπόλοιπο αλεύρι, (αλλά, όχι όλο μαζί).

Μπορεί να μην το πάρει όλο, ή να χρειαστεί και λίγο παραπάνω.

Θέλουμε να γίνει μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή, (όχι σφιχτή).

Με το χέρι μας, παίρνουμε από την ζύμη μπαλάκια, σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού, τα κάνουμε κορδονάκια και τα πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε.

Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε βουτυρωμένες λαμαρίνες, ή στρωμένες με χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, με αντιστάσεις, για 20′ περίπου, μέχρι να ροδίσουν πολύ ελαφρά.

Τεμάχια: 50 περίπου.

Tips:

Δεν τα ψήνουμε πολύ γιατί θα σκληρύνουν.

Αν τα φυλάξουμε κλεισμένα αεροστεγώς διατηρούνται για πολλές μέρες.

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close