Συνταγές & Άλλα

Συκωτάκια μοσχαρίσια λεμονάτα

Υλικά συνταγής

  • ½ κιλό συκώτι μοσχαρίσιο κομμένο σε μπουκιές
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • 1 σφηνοπότηρο κρασί
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το συκώτι μέχρι να πάρει χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού.
  2. Προσθέτουμε λίγο νεράκι (λιγότερο από μισό ποτήρι). Σιγοβράζουμε λίγο ακόμη και προσθέτουμε το θυμάρι και τη ρίγανη. Σερβίρουμε ζεστά αμέσως με πατάτες λεμονοριγανάτες ή πιλάφι σπυρωτό με λεμόνι και θυμάρι.
Ποσότητα: 2-4 άτομα

Αυτό το ήξερες?

Το μοσχαρίσιο κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, είναι μια καλή πηγή σιδήρου και είναι ένα από τα ελάχιστα προϊόντα που μας παρέχει την πολύτιμη βιταμίνη Β12.
πηγη:.cooklos.gr

ΣΥΚΩΤΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ!!!

Δεν εχω λογια να σας περιγραψω την νοστιμια του φαγητου..
Οσοι αγαπουν το συκωτι αυτο θα το λατρεψουν..
Απολαυστε το!!!

Συστατικά

  • μοσχαρι – 600 γρ.συκωτι κομμενο σε μετριες μπουκιες
  • κρεμμυδι – 1 μεγαλο ξερο τριμμενο
  • κονιακ – 50 ml
  • χυμό λεμόνι – 1 λεμονι
  • μουσταρδα – 1 κ.σουπας γεματη
  • δαφνη – 2 φυλλα
  • σκορδο – 1/2 κ.γλυκου σε σκονη
  • Αλατι
  • πιπερι
  • Ριγανη – 2 πρεζες
  • κορν φλαουρ – 3 κ.γλυκου
  • ελαιολαδο

Εκτέλεση

  1. Βαζουμε σε κατσαρολα το ελαιολαδο να ζεσταθει  προσθετουμε το κρεμμυδι και το σωταρουμε ισα να μαραθει…
  2. και κατοπιν προσθετουμε το συκωτι αφου πρωτα το εχουμε πλυνει και στεγνωσει σε απορροφητικο χαρτι.
    Προσθετουμε ολα τα μυρωδικα εκτος απο το αλατι που θα το προσθεσουμε στο τελος αφου εχει βρασει το συκωτι.
  3. Σωταρουμε ολα μαζι τωρα μεχρι να αλλαξει πολυ καλα το χρωμα του συκωτιου.
  4. Σβηνουμε με κονιακ
  5. συμπληρωνουμε και ζεστο νερακι
  6. τοσο οσο να σκεπαζει ισα ισα το συκωτι σκεπαζουμε την κατσαρολα και σιγοβραζουμε
    μεχρι να δουμε με ενα πιρουνι οτι το συκωτι ειναι μαλακο.Ριχνουμε το αναλογο αλατι.
  7. Σε ενα ποτηρακι ανακατευουμε λεμονι,μουσταρδα κορν φλαουρ και τα προσθετουμε στο φαγητο..
  8. Αφηνουμε να βρασει για λιγο μεχρι να δεσει η σαλτσα και ειναι ετοιμο.
  9. Συστηνω με ενα σουρωτηρακι και με προσοχη να σουρωσετε την υπεροχη αυτη σαλτσουλα ωστε να εχετε μια ωραια βελουδινη σαλτσα στο πιατο σας.
    Σερβιρουμε ειτε με ρυζακι ειτε με πατατουλες τηγανιτες και σαλατα εποχης.
    Ενα πραγματικα πεντανοστιμο φαγητο!!!

 

 

 

πηγη:syntagestisgogos.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close