Τοπικές

-Η ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ ΣΕΠΤΟ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ!-ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΝΘΡΟΝΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ Κ.Κ. ΣΥΜΕΩΝ

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου, σχεδόν όλης της Κυβέρνησης, δεκάδων πολιτικών και ανθρώπων της επιχειρηματικότητας και του πνεύματος…

Ώρα με την ώρα αυξάνονται οι βεβαιωμένες παρουσίες στη τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 στις 11:30’ πμ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Λαμίας, παρουσία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κκ Ιερώνυμου.

Η έντονη προσωπικότητα του νέου Ποιμενάρχη της Φθιώτιδας προσελκύει στη Φθιωτική πρωτεύουσα εκτός από το σύνολο της Ιεραρχίας και πλήθος ακόμη επωνύμων και προσωπικοτήτων από την πολιτική και την επιχειρηματικότητα.

Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Λαμιώτης Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, που θα είναι ο πρώτος ομιλητής στην τελετή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα παραβρεθούν τα 2/3 του Υπουργικού Συμβουλίου. Πολλοί θα είναι επίσης οι βουλευτές – όχι μόνο από τη Φθιώτιδα και τη Στερεά – αλλά και οι Ευρωβουλευτές που γνωρίζουν τον κ. Συμεών και θέλουν να παραβρεθούν στη σπουδαία για εκείνον ημέρα.

Στη Λαμία επίσης αναμένεται να βρεθούν πολλοί ακόμη επώνυμοι επιχειρηματίες άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων, οι οποίοι γνωρίζουν προσωπικά τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας από το πλούσιο, πολυδιάστατο και πολυσχιδές έργο του σε Κοινωφελή και Φιλανθρωπικά Ιδρύματα και φυσικά σε όσες ενορίες έχει διακονήσει, καθώς και στα εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, όπου ήταν νόμιμος αναπληρωτής του Μακαριότατου. Πάρα πολλοί επίσης πιστοί θα μεταβούν στη Λαμία από την Αθήνα για να δουν στο Μητροπολιτικό Θρόνο τον πρώην Ιεράρχη τους.

Ο Σεβασμιότατος θα βρίσκεται στη Λαμία στις 10:40’ το πρωί όπου και θα τον υποδεχθεί στο ξενοδοχείο Φθία ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός. Ακολούθως  στις 11:00’ θα μεταβεί στην πλατεία Πάρκου όπου έχει στηθεί εξέδρα για την προσφώνησή του από το Δήμαρχο Λαμιέων Ευθύμιο Καραΐσκο, ενώ ο ίδιος θα χαιρετίσει το πλήθος.

Για την άρτια διεξαγωγή της, γίνονται εδώ κι αρκετές ημέρες πυρετώδεις προετοιμασίες από όλους του εμπλεκόμενους φορείς, με παράλληλη ενημέρωση των πιστών που θα θέλουν να δουν από κοντά τον νέο τους Ιεράρχη.

Η άφιξη του Σεβασμιότατου

Η επίσημη άφιξη του Σεβασμιότατου είναι προγραμματισμένη στις 10:40’ στο ξενοδοχείο «Φθία», όπου θα τον υποδεχθεί ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός.

Στη συνέχεια με αυτοκινητοπομπή θα κατευθυνθεί προς την πλατεία Πάρκου, με τον Μητροπολίτη να χαιρετά το πλήθος που θα έχει συγκεντρωθεί κατά μήκος της οδού.

Η πρώτη στάση στις 11:00’ θα γίνει στο ύψος της Εθνικής Τράπεζας όπου έχει ήδη στηθεί μεγάλο πανό που γράφει «ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ».

 

Το ίδιο πανό, όπως και πλακάτ με τις ώρες άφιξης του Ποιμενάρχη Φθιώτιδας, έχουν στηθεί στις εισόδους τις πόλεις και σε άλλα επίκαιρα σημεία με τη βοήθεια του Δήμου Λαμιέων.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών θα κατευθυνθεί μέσω της βόρειας εισόδου στην πλατεία Πάρκου. Εκεί ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος επισήμως θα τον προσφωνήσει, ενώ θα ακολουθήσει η αντιφώνηση του Ιεράρχη. Στην πλατεία Πάρκου θα παραβρεθεί και ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμος.

Στρατιωτικά αγήματα και η Δημοτική Φιλαρμονική θα αποδώσουν τις δέουσες τιμές στο τιμώμενο πρόσωπο καθώς και στον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο και τους εκπροσώπους του κράτους.

Θα ακολουθήσει πεζή πομπή προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στην πλατεία Ελευθερίας όπου στις 11:30’  θα γίνει η ενθρόνιση του Σεβασμιότατου. Σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση στην τελετή ενθρόνισης θα παραβρεθούν εκτός του Μακαριότατου, πάνω από 100 Ιεράρχες. Εκ μέρους της Κυβέρνησης είχε ανακοινωθεί αρχικά ότι θα είναι ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Πικραμμένος ο οποίος τελικά δε θα μπορέσει να παραβρεθεί και θα την εκπροσωπήσει ο Φθιώτης Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος και θα μιλήσει για την ενθρόνιση του κ. Συμεών. Από την κυβέρνηση θα παραβρεθεί επίσης όλη η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και όλη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της περιοχής.

Διαβάστε το επίσημο πρόγραμμα από την Μητρόπολη Φθιώτιδας:

«Μέ χαρά γνωστοποιοῦμε στόν ἱερό Κλῆρο καί τόν εὐσεβῆ Λαό τῆς Φθιώτιδος, ὅτι τό Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019στίς 11 τό πρωί, θά πραγματοποιηθεῖ στήν πλατεῖα Πάρκου, ἡ ἐπίσημη ὑποδοχή τοῦ νέου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΣΥΜΕΩΝ.

  • Στή συνέχεια, ἅπαντες θά πορευτοῦμε πρός τόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου Λαμίας, ὅπου θά πραγματοποιηθεῖ, στίς 11:30, ἡ Τελετή τῆς Ἐνθρονίσεως, παρουσίᾳ τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ.κ. Ἱερωνύμου, πλειάδος Ἱεραρχῶν, τῶν Ἀρχῶν καί τοῦ πιστοῦ Λαοῦ.
  • Σύμφωνα μέ τό πρόγραμμα, ὁ Σεβασμιώτατος στίς 4:30 τό ἀπόγευμα θά μεταβεῖ στήν Ἱερά Μονή Παναγίας Δαμάστας, ὅπου θά τελέσει Τρισάγιο ἐπί τοῦ τάφου τοῦ μακαριστοῦ προκατόχου του, κυροῦ Νικολάου καί κατόπιν θά προεξάρχει στόν Ἀρχιερατικό Ἑσπερινό, πού θά τελεστεῖ στήν ἐν λόγῳ Ἱερά Μονή Δαμάστας.
  • Τήν ἑπομένη ἡμέρα, Κυριακή 17 Νοεμβρίου, ὁ Σεβασμιώ­τα­τος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Συμεών θά προεξάρχει στόν Ὄρθρο καί τό Ἀρχιερατικό Συλλείτουργο στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό τῆς Λαμίας.
  • Μετά τό πέρας τῆς Θείας Λειτουργίας θά δεχθεῖ τίς συγχαρητή­ριες εὐχές ἀπό τίς Ἀρχές καί τό Λαό, στό  Ἐπισκοπεῖο (Σκληβανιώτου 5).
  • Στίς 2:30 τό μεσημέρι, ὁ Σεβασμιώτατος θά τελέσει Τρισάγιο ἐπί τοῦ τάφου τοῦ μακαριστοῦ προκατόχου του κυροῦ Δαμασκηνοῦ, στό Κοιμητήριο τῆς Ξηριώτισσας.

Προσκαλεῖται ὁ φιλόχριστος λαός τῆς Λαμίας καί ὁλόκληρης τῆς Φθιώτιδος, νά συμμετάσχει στό ἱστορικό αὐτό γεγονός γιά τήν τοπική μας Ἐκκλησία ἀλλά καί γιά ὅλη τήν περιοχή, καί νά προσέλθει στήν ὑποδοχή τοῦ νέου μας Μητροπολίτη, στήν πλατεία Πάρκου, τό Σάββατο 16 Νοεμβρίου, στίς 11 τό πρωί, ὥστε νά τιμήσει καί νά καλωσορίσει μέ τόν πρέποντα τρόπο τόν νεοεκλεγέντα Πηδαλιοῦχο τῆς Φθιωτικῆς Ἐκκλησίας μας

Ανοικτά τα καταστήματα – Απαγορεύσεις

Η αγορά της πόλης θα λειτουργήσει κανονικά το Σάββατο (16/11) ήμερα υποδοχής και ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών, η οποία θα γίνει παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Κανονικά θα γίνει και η κεντρική λαϊκή αγορά του Σαββάτου στο κέντρο της πόλης,

Ωστόσο για την ομαλή διεξαγωγή όλου του τελετουργικού και για τη διευκόλυνση της διέλευσης των δεκάδων επισήμων θα ισχύσουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ως εξής:

Απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων

  • Από ώρα 10:30 έως 11:30, επί της οδού Καποδιστρίου και συγκεκριμένα από τη συμβολή της με την Πλατεία Πάρκου, έως τη συμβολή της με την οδό Παπαποστόλου.
  • Από ώρα 11:30 έως 13:30, επί της οδού Υψηλάντου και συγκεκριμένα από τη συμβολή της με την Πλατεία Ελευθερίας, έως τη συμβολή της με την οδό Μακροπούλου.

Απαγόρευση της στάθμευσης των οχημάτων από ώρα

07:00 ως 13:30

  • Επί της οδού Σκληβανιώτη και συγκεκριμένα από την Πλατεία Ελευθερίας, έως τη συμβολή της με την οδό Μακροπούλου.
  • Επί της οδού Καραγιαννοπούλου και συγκεκριμένα από την Πλατεία Αθανασίου Διάκου, έως τη συμβολή της με την Πλατεία Πάρκου.
  • Στη βόρεια πλευρά της Πλατείας Πάρκου και συγκεκριμένα από τη συμβολή της με την οδό Καραγιαννοπούλου, έως τη συμβολή της με την οδό Χαντζοπούλου.

 

 

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close