Τοπικές

Έφυγε ο Γιάννης Λούκας, κηδεία του θα γίνει σήμερα στο Φραντζή στις 3.00 το μεσημέρι.

Ένας από τους πιο δραστήριους και αγαπητούς επαγγελματίες της Λαμίας ο Γιάννης Λούκας έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 65 χρόνων μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Ήταν αυτοδημιούργητος επαγγελματίας στον κλάδο της ζαχαροπλαστικής με καταστήματα στη Λαμία και διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Φθιώτιδας και στη συνέχεια επίτιμος πρόεδρος. Παράλληλα διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου, ενώ υπήρξε και Πρόεδρος των Ζαχαροπλαστών.

Με τεράστια συνδικαλιστική δράση υπερασπίστηκε για δεκαετίες τους εργασιακούς αγώνες των επαγγελματοβιοτεχνών. Ενεργός πολίτης είχε άποψη για όλα τα κοινωνικά ζητήματα και παρέμβαινε ουσιαστικά στην επίλυση κάθε προβλήματος.

Η κηδεία του θα γίνει στο Φραντζή την Τρίτη στις 3.00 το μεσημέρι. Αντί στεφάνων η οικογένεια επιθυμεί να κατατεθούν χρήματα στην «κιβωτό του κόσμου».
Αφήνει πίσω του την σύζυγό του τα δυο παιδιά και τα δυο εγγόνια του.

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε σήμερα, την είδηση του θανάτου του, του επί σειρά ετών Προέδρου της ΟΕΒΕ Φθιώτιδας, Γιάννη Λούκα.

Όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε από κοντά, έχουμε να πούμε τα καλύτερα τόσο για τον ακέραιο χαρακτήρα όσο και για τη δυναμική του προσωπικότητα. Ήταν πάντα μπροστάρης στις διεκδικήσεις, σε συνδικαλιστικές δράσεις, αγωνιζόμενος με σθένος για τους επαγγελματίες του νομού. Ήταν πάντα ενεργός πολίτης χωρίς η δράση του να χρωματιστεί από κόμματα ή παρατάξεις. Ήταν άνθρωπος με ήθος και όραμα, που προσπαθούσε με τη δράση του να εμπνεύσει τη νέα γενιά επαγγελματιών.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας και σύσσωμο το Δ.Σ. εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και, ακολουθώντας την επιθυμία τους, αντί στεφάνου, θα καταθέσει ως δωρεά χρηματικό ποσό στην Κιβωτό του Κόσμου.

Αιωνία του η μνήμη

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας για τον θάνατο του Γιάννη Λούκα

Η αναπάντεχη είδηση της απώλειας του Γιάννη Λούκα προκάλεσε σε όλους μας, απέραντη θλίψη και οδύνη.

Υπήρξε ένας εξαίρετος και αξιόλογος άνθρωπος, γνήσιος εκφραστής της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, άνθρωπος με όραμα και ιδιαίτερα χαρίσματα. Ήταν υπόδειγμα ήθους και ακεραιότητας, αγνός αγωνιστής και μπροστάρης στους αγώνες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων & επαγγελματιών. Ο Γιάννης πίστευε στη δημιουργικότητα και το ταλέντο ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, προσπαθώντας να μεταφέρει στη νέα γενιά τις αξίες και τα ιδανικά του υγιούς επιχειρείν, να εμπνεύσει και να παρακινήσει. Από το 2005 υπηρέτησε την Ομοσπονδία ΕΒΕ Φθιώτιδας από τη θέση του Αντιπροέδρου και από το 2007 έως το 2015 από τη θέση του Προέδρου. Στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας υπήρξε Γενικός Γραμματέας από το 2009 έως το 2011. Όλοι εμείς σήμερα που υπηρετούμε τον Επιμελητηριακό θεσμό, οφείλουμε να έχουμε ως πρότυπο τον άνθρωπο πρώτα απ’ όλα Γιάννη Λούκα και οδηγό το σημαντικό έργο που αφήνει πίσω του.
Η πολυδιάστατη διαδρομή του συνδέθηκε με πλούσιο κοινωνικό και συνδικαλιστικό έργο κερδίζοντας επάξια το σεβασμό και την αγάπη όλων των συναδέλφων επαγγελματιών.
Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας συμπαραστέκεται σύσσωμο στο πένθος για τον χαμό του, εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του & στους οικείους του, και ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού αποφάσισε:
• Να παραστεί σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου μας στην κηδεία του
• Να κατατεθεί στεφάνι στην κηδεία προς τιμήν του
• Να καταθέσει ως δωρεά χρηματικό ποσό στην Κιβωτό του Κόσμου

Αιωνία του η μνήμη.

Συλλυπητήρια του ΠΑΣ Λαμία για τον θάνατο του Γιάννη Λούκα

Με βαθιά οδύνη ακούσαμε το άγγελμα για την απώλεια του παλιού μέλους της ομάδος μας με ενεργό συμμετοχή στα διοικητικά, Γιάννη Λούκα σε ηλικία 65 ετών. Το Δ.Σ. του Π.Α.Σ. ΛΑΜΙΑ 1964 εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του, ενώ σύσσωμο το συμβούλιο θα παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της πατρίδας μας που θα τον σκεπάσει.

 

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close