Τοπικές

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας .Ευχή για ενότητα και συνεργασία από το Μητροπολίτη Φθιώτιδας προς το Περιφερειακό Συμβούλιο 1

Ο χαιρετισμός του Σεβασμιότατου κ. Συμεών…

Μια ευχάριστη έκπληξη για το σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας αποτέλεσε σήμερα, Τρίτη 26 Νοεμβρίου, η παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κκ. Συμεών.

Ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ηλία Σανίδα έκανε την εμφάνισή του στην αίθουσα της Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λαμία και είχε την δυνατότητα να χαιρετίσει αυτοπροσώπως έναν-έναν τους Περιφερειακού Συμβούλους της Στερεάς Ελλάδας.

Ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελο Ανθόπουλο και Τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτο Ραφαηλίδη μετέβη στις 2:00 το μεσημέρι  στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στην οδό Αινιάνων στη Λαμία, προκειμένου να χαιρετίσει και να γνωρίσει έναν- έναν προσωπικά τους Περιφερειακούς Συμβούλους.

Ακολούθως, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός προσφώνησε και επίσημα τον κκ. Συμεών και τον ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησής του να τιμήσει με την παρουσία του, τη σημερινή συνεδρίαση.

Στη συνέχεια, προσφώνηση προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος έκαναν o Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Ηλίας Κυρμανίδης και οι Επικεφαλής των Παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου κκ. Απόστολος Γκλέτσος (Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση), Δημήτρης Αναγνωστάκης (Στερεά σε νέα τροχιά), Κατερίνα Μπατζελή (Πατρίδα μας η Στερεά) και Κώστας Μπασδέκης (Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας).

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ηλίας Σανίδας έδωσε τον λόγο αμέσως στον κ. Περιφερειάρχη, ο οποίος και παρουσίασε τον Σεβασμιώτατο στα μέλη του Συμβουλίου εκφράζοντας την χαρά του για την τιμητική και συνάμα ευλογημένη παρουσία του στις εργασίες του Περιφερειακού Συμβουλίου, ευχόμενος για ακόμη μία φορά υγιή, καρποφόρα και ευλογημένη Αρχιερατεία.

Στην αντιφώνησή του ο κκ. Συμεών ευχαρίστησε το σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας για τη θερμή υποδοχή του, ενώ αναφέρθηκε στην αξία που έχει για εκείνον να βρίσκεται ενώπιον των όλων των εκπροσώπων των Περιφερειακών Ενοτήτων,  και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας παροτρύνοντάς τους για γόνιμους και έντονους διαλόγους, κλείνοντας τον σύντομο χαιρετισμό του με μηνύματα αγάπης και σύγκλισης για το κοινό καλό του τόπου μας.

Ο Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών ευχαρίστησε από καρδιάς το σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας για τη θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν, για τις εκδηλώσεις αγάπης και σεβασμού προς το πρόσωπό του, αλλά  και για την στήριξή τους στο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως. Εδήλωσε ότι η σημερινή παρουσία του στο σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι τιμή και για εκείνον και για την τοπική μας Εκκλησία και παρότρυνε τα μέλη σε γόνιμους και έντονους διαλόγους και σε αγαστή συνεργασία. Κατέκλεισε δε  τον σύντομο χαιρετισμό του με μηνύματα αγάπης και σύγκλισης προς όλους, ανεξαρτήτως χρώματος και ιδεολογίας με σκοπό το κοινό καλό του τόπου μας και των πολιτών του. Εδήλωσε δε ότι,  σέβεται τους διακριτούς ρόλους ανάμεσα στο έργο Εκκλησίας και Πολιτείας και παρεκάλεσε στην συσπείρωση των δυνατοτήτων αμφοτέρων των πλευρών, ώστε με αγάπη,  ενότητα και συνεργασία να προσφέρουν κατά το μέγιστο δυνατό, στις πολυποίκιλες ανάγκες της κοινωνίας με γνώμονα το συμφέρον όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων και κυρίως των αδυνάτων.

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close