ΕΙΔΗΣΕΙΣΠολιτισμόςΤοπικές

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΜΠΑΜΠΗ ΤΣΕΛΟ

Κυριακή  21 Απριλίου 2019 στις 11.15 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Ο Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων συνδιοργανώνει με τον Δήμο Λαμιέων, το Πνευματικό Κέντρο Σταυρού και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους : Σταυρού, Σ.Σ. Λιανοκλαδίου και Ν. Βράχας, εκδήλωση προς τιμήν του δασκάλου, ζωγράφου και λογοτέχνη Μπάμπη Τσέλου, την Κυριακή  21 Απριλίου 2019 κι ώρα 11.15 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Για την προσωπικότητα και το εικαστικό του έργο θα μιλήσει η πολιτισμολόγος Εύα Κουνιάρη. Για το λογοτεχνικό του έργο θα μιλήσουν: Η Φιλόλογος Κωνσταντία Μπέικου και ο ποιητής-συγγραφέας Δημήτρης Φαφούτης. Ποιήματα θα απαγγείλουν: Ο ποιητής – αντιπρόεδρος του Ομίλου Κώστας Τσιαλαφούτας & η ποιήτρια-εκδότρια Βασιλική Νικοπούλου. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η πρόεδρος του Ομίλου – ποιήτρια – πολιτισμολόγος Ξανθή Κουτσογιάννη.

Ο Μπάμπης Τσέλος γεννήθηκε στη Βράχα Ευρυτανίας και κατοικεί στη Νέα Βράχα Σταυρού Λαμίας. Είναι δάσκαλος. Σπούδασε επίσης Ζωγραφική και Ιστορία της Τέχνης. Δίδαξε εικαστική Αγωγή σε σχολεία, στο Π.Ε.Κ. Λαμίας και σε εικαστικά εργαστήρια. Έχει εκδώσει: βιβλία για την Εικαστική Αγωγή, λογοτεχνικά βιβλία, λαογραφικές –ιστορικές μελέτες κλπ. Η ποίησή του έχει πολυβραβευτεί.. Στις εκθέσεις ζωγραφικής του παρουσιάστηκαν οι σειρές: «Συνθέσεις», «Έννοιες», «Ρίζες», «Μοτέρ», «Τοπία Α», «Τοπία Β», «Τοπία Γ», «Ευρυτανία», «Λαϊκή Αγορά», «Παρουσίες», «Εκρήξεις». Ιδρυτικό μέλος του Ομίλου Λογοτεχνών Συγγραφέων Φθιώτιδας, του Συνδέσμου λογοτεχνών συγγραφέων Ευρυτανίας, του Συλλόγου Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας (Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε), και μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Τεχνών Ελλάδας (Ε.Ε.Τ.Ε).

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close