Σημαντικές

ΣΚΡΕΚΑΣ -ΜΠΑΓΙΝΕΤΑΣ ΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ

To μέλλον των τροφίμων και της γεωργίας στην Ελλάδα μετά το 2020 , ηταν το θέμα ενημερωτικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λαμία με κεντρικούς ομιλητές τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Σκρέκα και τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κώστα Μπαγινέτα . Την ημερίδα διοργάνωσε η  Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και  Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και  Τροφίμων και το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. 

Η ημερίδα διοργανώθηκε  στο πλαίσιο της Εταιρικής Σχέσης για την κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της προγραμματικής περιόδου 2021-2027 και με  στόχο την καλύτερη δυνατή ενημέρωση καθώς και τη διαβούλευση με φορείς του αγροτικού χώρου και εκπροσώπους φορέων που συμμετέχουν στην «Εταιρική Σχέση» για την προετοιμασία του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ.

Στην ομιλία του  ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας, υπογράμμισε την  αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λάβει άμεσα μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του αγροτικού τομέα, ενω μιλώντας για τα προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες σήμερα , εστίασε  στις λύσεις που δρομολογεί η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της πολιτικής για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, την περιφερειακή ανάπτυξη και την αναγέννηση της υπαίθρου.

 

Ενημέρωσε τους αγρότες για τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία και με άλλα υπουργεία, όπως το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για τη μείωση του ενεργειακού κόστους. Συγκεκριμένα, μίλησε για ένα ολοκληρωμένο πακέτο ρυθμίσεων, που θα διευκολύνει τους  αγρότες  μέσα σε ορίζοντα 4-5 ετών να μηδενίσουν το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Ο εισηγητής της ημερίδας  ηταν ο Λαμιώτης Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κώστας Μπαγινέτας , ο οποίος παρουσίασε τις προτεραιότητες που έχει θέσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης για την αγροτική πολιτική και την έμφαση που δίνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην ισχυρή ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.

Κάλεσε τους αγρότες να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μεγάλα συνεργατικά σχήματα, ώστε να μπορούν να επιτύχουν χαμηλότερο κόστος παραγωγής και ταυτόχρονα καλύτερες τιμές πώλησης των προϊόντων τους.

Την ημερίδα χαιρέτισε ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραίσκος και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρης Βουρδάνος , ενω παραβρέθηκαν ο βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας , ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Κυρμανίδης , ο πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Ηλίας Σανίδας , δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι , ο πρόεδρος της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Λαμίας , συνεταιριστές και απλοί αγρότες .

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ:lamiakos-typos.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close