Τοπικές

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ : ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. ΜΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΟ ΠΕΤΑΛΟ.

Μέσα από διαφάνειες και σχολιασμούς, μέσα από μουσικές και χορευτικά, μέσα από ποιήματα και δραματοποιήσεις, Δήμος Λαμιέων και Μητρόπολη Φθιώτιδας , διατρανώνουν σε ανθρώπους και συνανθρώπους, σε πρόσφυγες και μετανάστες, σε ανιθαγενείς και αιτούντες άσυλο, σε άτυπους και παράτυπους, ότι κανείς δεν εγκαταλείπει την Πατρίδα του, εκτός κι αν η πατρίδα του είναι το στόμα ενός καρχαρία και τείνουν  χέρι βοηθείας, ως Χριστιανοί, ως Έλληνες και ως πολύπαθος λαός, που διατηρεί άσβεστη την μνήμη.

Αυτό είναι και το θέμα της εκδήλωσης που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Λαμιέων, η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, οι Σύλλογοι Κλειτσιωτών και Ποντίων την  Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18.00 π.μ. στο Αμφιθέατρο της Μητροπόλεως Φθιώτιδος Αγράφων και Μεγ. Αλεξάνδρου  .

Συμμετέχουν: Σύλλογος Πήγασος, Φθιωτικό Ωδείο Καραμπογιά και ο Δημήτρης Ανάγνου με εκθεσιακό φωτογραφικό υλικό.

Το θέμα της εκδήλωσης είναι επίκαιρο, ξυπνάει συναισθήματα, προβάλει ένα πρόβλημα, που μας έρχεται από το μέλλον, που ζητάει λύση και είναι εμποτισμένο με τόσο πόνο.

Τοπική εκκλησία και δημοτική αρχή το τόλμησαν. Οι λόγοι του Κυρίου ΄΄Ιδού καινά ποιώ τα πάντα και καινούς ουρανούς και καινή γη΄΄, γίνονται προωθητές τους.

 

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close