Πολιτισμός

Φθιώτιδος Συμεών προς Ιερείς: «Θέλω να έχουμε αδιαμεσολάβητη σχέση. Εμπιστευθείτε με»

Με επιτυχία ολοκλήρωσε τις εργασίες του το 1ο Συνέδριο Κληρικών της Μητρόπολης…

“Πρέπει να έχουμε τα αυτιά μας, τα μάτια μας και την καρδιά μας ανοιχτά με σεβασμό στη μοναδικότητα κάθε ατόμου…

Με επιτυχία ολοκλήρωσε τις εργασίες του το 1ο Ιερατικό Συνέδριο των κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας (Αγράφων και Μ. Αλεξάνδρου) με ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Συμεών.

Προηγήθηκε η τέλεση της Θείας Λειτουργίας ιερουργούντος του Μητροπολίτη Φθιώτιδας παρουσία του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και των κατά τόπους Αρχιερατικών Επιτρόπων στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευῆς Νέας Ἄμπλιανης.

Σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας τόνισε ότι η σημερινή μέρα είναι πολύ ιδιαίτερη για την Μητρόπολη Φθιώτιδας, αλλά και για τον ίδιο με την παρέλευση ακριβώς ενός μήνα από την τελετή ενθρόνισης και την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου επαφών, γνωριμιών και ποιμαντικών επισκέψεων σε ενορίες, μοναστήρια και τους επτά δήμους της Μητρόπολης.

Αναφερόμενος στο συνέδριο σημείωσε χαρακτηριστικά ότι αποτελεί σημείο αναφοράς και συνάντησης με τους ιερείς, τους άμεσους συνεργάτες, ενώ η ποιμαντική των ποιμένων αποτελεί άμεση προτεραιότητα για έναν Μητροπολίτη, που έχει αναλάβει τον δύσκολο ρόλο του “ηγέτη” στην αγάπη και την προσφορά στον συνάνθρωπο.

“Πρέπει να έχουμε τα αυτιά μας, τα μάτια μας και την καρδιά μας ανοιχτά με σεβασμό στη μοναδικότητα κάθε ατόμου… Ο καθένας είναι μια ιστορία που κουβαλά και ένα τραύμα, μια δοκιμασία.. Αξίζει όλα να τα παραμερίσουμε… και να δώσουμε την αγάπη στον πλησίον μας” είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, θα υλοποιηθούν 14 συνάξεις μέχρι το Πάσχα, όπου θα κατατεθούν θέσεις και προβλήματα από τους ιερείς, ώστε η ποιμαντική εργασία να είναι γόνιμη και θεάρεστη.

Τέλος, ευχαρίστησε τα τοπικά ΜΜΕ γιατί βρίσκονται κοντά στην Μητρόπολη Φθιώτιδας και μεταφέρουν τον παλμό της τοπικής εκκλησίας δίνοντας μήνυμα αισιοδοξίας….”Είστε όντως δημοσιογράφοι…αποτυπώνετε τον παλμό του λαού”

 

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close