Συνταγές & Άλλα

Τραγανοί λουκουμάδες

Η κλασική συνταγή για λουκουμάδες από την κ. Στέλλα Μαλλούπα. 


Συστατικά

  • 6 φλ. αλεύρι φαρίνα
  • 2 φλ. πουρέ από βρασμένες πατάτες
  • 2 κοφτά κουταλάκια αλάτι
  • 2  κουταλιές μαγιά
  • χλιαρό νερό
  • 1 κουταλιά σισάμι (προαιρετικά)
  • λάδι για τηγάνισμα
  • Για το σιρόπι
  • 4 φλ. ζάχαρη
  • 3 φλ. νερό
  • 1/4 του φλιτζανιού μέλι
  • 2-3 ξυλαράκια κανέλα
  • 5-8 γαρίφαλα
  • 1 λεμόνι ο χυμός και το ξύσμα

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Για το σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κοχλάσουν για 5 λεπτά.

  •  Βήμα 2

    Ρίχνουμε στο αλεύρι το αλάτι και προσθέτουμε τον πουρέ. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό από τις βρασμένες πατάτες και συγχρόνως ανακατεύουμε όλα τα υλικά να γίνουν ένας γυαλιστερός και ελαστικός χυλός. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό.

  •  Βήμα 3

    Το μίγμα μας είναι έτοιμο, όταν βάλουμε στο χυλό ένα ξύλινο κουτάλι και όταν το βγάλουμε σχηματίζει μία λωρίδα λεπτή και μακριά. Τυλίγουμε τη λεκάνη με μάλλινα ρούχα
    Όταν είναι έτοιμη η ζύμη παίρνουμε με το αριστερό μας χέρι το ζυμάρι και το σφίγγουμε στο χέρι για να γίνει μια μπαλίτσα και με το δεξί κρατώντας ένα κουταλάκι το οποίο θα βουτήξουμε σε νερό, κόβουμε το ζυμάρι (σαν μπαλίτσα) και το ρίχνουμε σε μπόλικο, καυτό λάδι.

  •  Βήμα 4

    Γυρίζοντας τους λουκουμάδες με μια τρυπητή κουτάλα προσπαθούμε να ροδίσουν όλοι το ίδιο, πιέζοντας τους προς τα κάτω συνέχεια με την κουτάλα. Όταν ψηθούν τους ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι και πασπαλίζουμε (αν θέλουμε) με σισάμι.

     

 

 

 

ΠΗΓΗ:xrysessyntages.com

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close