Σημαντικές

Έρχεται η πρώτη εξαμηνιαία αξιολόγηση των υπουργών από το Μητσοτάκη

Θεοχάρης, Βρούτσης, Κεραμέως βρίσκονται στον κατάλογο των πρώτων συναντήσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους υπουργούς του όπου θα γίνει και η πρώτη ολοκληρωμένη αξιολόγηση της προώθησης του κυβερνητικού έργου

Η εξαμηνιαία αξιολόγηση και προγραμματισμός του κυβερνητικού έργου βρίσκεται στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχει με κάθε υπουργό χωριστά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχής γενομένης από αύριο Τετάρτη.

Όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας αύριο Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού (Χ. Θεοχάρης, Μ. Κόνσολας), την Παρασκευή, με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας (Γ. Βρούτσης, Ν. Μηταράκης, Δ. Μιχαηλίδου) και την ερχόμενη Τρίτη με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας (Ν. Κεραμέως, Σ. Ζαχαράκη, Β. Διγαλάκης).

Νέο μοντέλο διακυβέρνησης

«Ο πρωθυπουργός ξεκινάει το νέο γύρο συναντήσεων που κάνει στην αρχή του εξαμήνου με την ηγεσία κάθε υπουργείου ξεχωριστά σχετικά με τον προγραμματισμό του έργου τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη το μεσημέρι.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα τίθενται στόχοι ανά υπουργείο και εξάμηνο για την κυβέρνηση και στο πλαίσιο αυτό θα ελέγχονται τα αποτελέσματα, οι καθυστερήσεις και οι παραλείψεις και θα αξιολογούνται οι υπουργοί για τη συμβολή τους στην παραγωγή του κυβερνητικού έργου.

Στη φάση αυτή επί της ουσίας γίνεται η πρώτη ολοκληρωμένη αξιολόγηση από τον πρωθυπουργό καθώς συμπληρώθηκε το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι κατά την συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου τον Ιούλιο του 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διαμηνύσει προς τους υπουργούς ότι θα ελέγχονται και θα αξιολογούνται όλοι.

Μάλιστα τότε είχε δοθεί σε κάθε υπουργό και από ένα μπλε φάκελο που αφορούσαν τους στόχους κάθε υπουργείου και τον προγραμματισμό μέχρι και τον Δεκέμβριο στο πλαίσιο του «νέου μοντέλου διακυβέρνησης».

Μπλε φάκελος και μπλοκάκι

«Καλούμαστε να κερδίσουμε ένα δύσκολο και ασύμμετρο πόλεμο. Αυτό της αλλαγής του μοντέλου διακυβέρνησης. Την παραγωγή άμεσου και ορατού αποτελέσματος για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη» ήταν από τα πρώτα λόγια του πρωθυπουργού στην παρθενική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου όπου υπογράμμισε πως ο πρώτος που αξιολογείται είναι ο ίδιος.

Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε και το πληροφοριακό σύστημα «ΜΑΖΙ» για τη διευκόλυνση του ελέγχου από την προεδρία της κυβέρνησης του κυβερνητικού έργου όπως προωθείται από τα υπουργεία. Στην πραγματικότητα πρόκειται για το ηλεκτρονικό «μάτι» ή αλλιώς το «μεγάλο αδελφό» του μεγάρου Μαξίμου την ευθύνη του οποίου έχουν ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος.

Πάντως το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των υπουργών δεν είχε γίνει κατορθωτό να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή ευθύς εξαρχής και στο πλαίσιο εκείνο τα μηνύματα που είχε στείλει ο πρωθυπουργός μέσω του περιβάλλοντός του το περασμένο φθινόπωρο ήταν πως η αξιολόγησή τους είναι καθημερινή και σε κάθε περίπτωση η τεχνολογία δεν αντικαθιστά το παραδοσιακό «μπλοκάκι» με τις σημειώσεις του πρωθυπουργού .

» Υπάρχουν ζητήματα τα οποία θα ήθελα να τα είχαμε αντιμετωπίσει νωρίτερα. Υπάρχουν άλλα τα οποία πιστεύω ότι πήγαμε αρκετά καλά», είχε δηλώσει τον περασμένο Οκτώβριο ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

 

 

 

 

news.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close