Τοπικές

O Θύμιος Καραΐσκος για τον Άγιο Λουκά: “Στόχος μας να ξαναδώσουμε την αίγλη αυτού του χώρου και το συντομότερο να επαναλειτουργήσει…”

Είναι χρήματα του Λαμιώτη πολίτη

Ομόφωνα ενέκρινε το Δ.Σ της Κοινωφελούς τις ενέργειες του Δήμου Λαμιέων μετά τα όσα καταγγέλθηκαν για το περίπτερο του Αγίου Λουκά

Μεταξύ των αποφάσεων και η νομική οδός για όλες τις “εκκρεμότητες” με τον προηγούμενο επιχειρηματία

Ο Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος στις δηλώσεις που έκανε προς τα μέσα ενημέρωσης ανέφερε ότι ο Δήμος ήδη μελετά τις επόμενες κινήσεις έτσι ώστε ο εμβληματικός χώρος του Αγίου Λουκά να επαναλειτουργήσει με τον καλύτερο τρόπο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

 

 

Από τη μια ημέρα στην άλλη το εμβληματικό καφέ – ρεστοράν στον Άγιο Λουκά, έγινε κατάστημα φάντασμα.

Η εταιρία που το εκμεταλλευόταν μέσα σε μια νύχτα άδειασε ότι υπήρχε σε αυτό και με εξώδικο προς το Δήμο κατάγγειλε τη σύμβαση και ανακοίνωσε την αποχώρησή της παραδίδοντας τα κλειδιά.

Αυτό από μόνο του δε λέει πολλά για τον Λαμιώτη πολίτη πέρα ίσως από την εικόνα εγκατάλειψης που μοιραία μπορεί να σε στεναχωρεί.

Το κακό όμως είναι ότι το άδειασμα του κτιρίου, συνοδεύεται και από «φέσι» 370.000 ευρώ σύμφωνα με τους ανθρώπους του Δήμου! Χρήματα που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο είναι χρήματα του Λαμιώτη πολίτη αν ισχύουν τα όσα υποστηρίζει η δημοτική αρχή.

Το εξώδικο έφτασε στα χέρια του Δήμου την Πέμπτη και ενώ είχε ξεκινήσει διαδικασία για να εξοφληθούν χρέη πέντε (5) ετών, διάστημα που φέρεται να μην έχει καταβληθεί ευρώ για ενοίκιο!

Σύμφωνα με την πλευρά των ανθρώπων που μίσθωναν το κτίριο, το χρέος που παρουσιάζεται έχει να κάνει με το συμψηφισμό των απλήρωτων γευμάτων που γινόντουσαν από το Δήμο και φορείς του Δήμου τα τελευταία χρόνια, χωρίς να πληρώνουν αντίτιμο.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Στασινό που ανέβασε το θέμα και στο λογαριασμό του στο Facebook, με απόφαση Δημάρχου συστήθηκε τριμελής επιτροπή, από την Τεχνική Υπηρεσία, για πλήρη αποτίμηση και απογραφή του δημοτικού κτηρίου που αιφνιδιαστικά ερήμωσε μέσα σε μια νύκτα.

Άμεσα επίσης συγκαλείται έκτακτο Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου για να δρομολογηθούν οι νομικές ενέργειες που απαιτούνται για την προστασία των συμφερόντων των δημοτών.

 .

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά, ίσως το πιο όμορφο σημείο της πόλης με την καλύτερη θέση και θέα, παρουσιάζει εικόνα ερήμωσης…

     

Ανάρτησε σχετικά ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Στασινός:

“Μόνο θλίψη προκαλούν οι εικόνες απο τον Άγιο Λουκά στη Λαμία. Ο επιχειρηματίας άδειασε κυριολεκτικά τον χώρο που τον φιλοξενούσε αφήνοντας περί τις 370.000 ευρώ φέσια στους δημότες μας.Συνεργοί σε αυτή την απαξίωση ενός απο τα πιο εμβληματικά σημεία της Λαμίας και της κατασπατάλησης του δημοτικού χρήματος όσοι υπέθαλψαν και συντήρησαν αυτήν την κατάσταση.Δυστυχώς οι λίγες φωνές αγωνίας που εκφράζαμε τόσα χρόνια ως αντιπολίτευση σε δημοτικό συμβούλιο και Δ.Σ.Κοινωφελους αγνοήθηκαν επιδεικτικά. Αναμένω όσους χρέωσαν τους δημότες να αναλάβουν τις ευθύνες τους!

Να ενημερώσω πως ήδη από την Πέμπτη όταν έγινε γνωστό στην Δημοτική Αρχή το γεγονός,με απόφαση Δημάρχου,συστήθηκε τριμελής επιτροπή από την Τεχνική Υπηρεσία για πλήρη εκτίμηση και απογραφή του δημοτικού κτηρίου που αιφνιδιαστικά ερήμωσε μέσα σε μια νύκτα.
Άμεσα επίσης συγκαλείται έκτακτο Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου για να δρομολογηθούν οι νομικές ενέργειες που απαιτούνται για την προστασία των συμφερόντων των δημοτών.”

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close