Τοπικές

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΥΡΟΜΑΝΤΗΛΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΥΣΗΣ

Την συνέχιση των κινητοποιήσεων  και με άλλες μορφές διαμαρτυρίας  αποφάσισαν  οι κάτοικοι των τοπικών Κοινοτήτων της Αγίας  Παρασκευής  και της  Μεγάλης  Βρύσης , αντιδρώντας στην  εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή της Μαυρομαντήλας .

Σήμερα το πρωί οι διαμρτυρίες των κατοίκων μεταφέρθηκαν εξω απο το Δημοτικό σχολείο της Μεγάλης Βρύσης .

Η Επιτροπή αγώνα ενημέρωσε τους γονείς και  τους δασκάλους  για την μέχρι τώρα κατάσταση και  τις ενέργειες που έχουν γίνει απο την πλευρά τους για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή τους . Η  Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα θα ζητήσει συνάντηση με τον νέο Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής τον κ. Μηταράκη , ενω ηδη εχει πραγματοποιήσει επαφές με ολους τους βουλευτές του νομού . Αν και οι ιδιοι μέχρι σήμερα δεν εχουν κάποια επίσημη ενημέρωση απο τους αρμόδιους , εν τούτοις δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να μην επιτρέψουν η περιοχή της Μαυρομαντήλας να γίνει τόποος εγκατάστασης μεταναστών και προσφύγων .

Ενημερώνοντας τους γονείς στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα επεσήμανε οτι η κυβέρνηση, χωρίς να λάβει υπόψη της προβλήματα που θα δημιουργηθούν , προχώρησε, χωρίς οποιαδήποτε ενημέρωση και χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τις τοπικές αρχές στον απόλυτο αιφνιδιασμό.

»Τα συμβούλια των κοινοτήτων Αγίας Παρασκυεής και Μεγάλης Βρύσης  δηλώνουμε την ξεκάθαρη άρνησή μας στα σχέδια της κυβέρνησης και να γνωστοποιήσουμε σε όλους ότι θα αντιδράσουμε σθεναρά στην προοπτική αυτή. Η αντίδρασή μας αυτή, δεν πηγάζει από ταπεινά αισθήματα, ούτε είναι αποτέλεσμα ρατσιστικών και ξενοφοβικών  αντιλήψεων. Είναι κραυγή αγωνίας  για την μικρές κοινωνίες των χωριών μας,  την κοινωνία της πόλης μας αλλά και για τους ίδιους τους πρόσφυγες, καθώς η περιοχή της Μαυρομαντήλας δεν ενδείκνυται για τη δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου υποδοχής και φιλοξενίας.

Κατ’ αρχήν, οι κοινότητες μας είναι ήδη αρκετά επιβαρυμένες, λόγω της εγκατάστασης και λειτουργίας στα όριά τους,  Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, Σφαγείων, Βιολογικού Καθαρισμού και Λατομείων. Οι εγκαταστάσεις αυτές εξυπηρετούν την πόλη της Λαμίας, επιβαρύνουν ωστόσο τη δική μας διαβίωση και καθημερινότητα. Οι κοινότητες της Αγίας Παρασκευής και της Μεγάλης Βρύσης, είναι φτωχά αγροτικά χωριά και οι κάτοικοί τους, ως επί τω πλείστων, ασχολούνται με γεωργικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες. Ζωτικός χώρος των δραστηριοτήτων αυτών είναι η περιοχή της Μαυρομαντήλας. Η οικονομική ζημιά των νοικοκυριών, όπως είναι φυσικό θα είναι ανυπολόγιστη

Τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν, ωστόσο δεν επηρεάζουν μόνο τις κοινότητές μας αλλά και ολόκληρη την πόλη της Λαμίας και την ευρύτερη περιοχή. Στη Βιομηχανική Περιοχή, ασκείται ένα μεγάλο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας της πόλης μας. Στις εγκατεστημένες επιχειρήσεις εργάζονται σχεδόν δυο χιλιάδες συμπολίτες μας. Είναι λοιπόν εύκολα αντιληπτό, ότι η δοκιμαζόμενη οικονομία της πόλης μας θα χειροτερεύσει δραματικά».

 

 

 

 

 

lamiakos-typos.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close