Τοπικές

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΗΡΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ

Θετική ήταν η ανταπόκριση και από τη δικαιοσύνη στο αίτημα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λαμιέων για έκδοση προσωρινής Διαταγής κατά της μισθώτριας του Τουριστικού περίπτερου του Αγίου Λουκά.

Κρίνοντας σήμερα επί του αιτήματος, το Μονομελές Πρωτοδικείο Λαμίας απαγόρευσε κάθε μεταβολή της πραγματικής και νομικής κατάστασης  του συνόλου της περιουσίας της μισθώτριας, κινητής και ακίνητης  μεταξύ της οποίας και του εξοπλισμού του καταστήματος μέχρι τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, η οποία προσδιορίστηκε για την 27η Φεβρουαρίου 2020.

Με τον τρόπο αυτό, σημειώνεται σε ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής , διασφαλίζεται η οποιαδήποτε αξίωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης, από τον κίνδυνο να μεταβληθεί η περιουσιακή κατάσταση της μισθώτριας, κυρίως δε από τον κίνδυνο να μεταβιβαστεί και να εξαφανιστεί ο εξοπλισμός του καταστήματος που έχει αφαιρεθεί.

Η δικαστική αυτή εξέλιξη είναι το πρώτο βήμα της άμεσης αντίδρασης της  Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λαμιέων για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα και οι απαιτήσεις του Δήμου και των δημοτών .

Να σημειωθεί ότι σήμερα Παρασκευή στις 13:00’ ο δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραϊσκος μαζί με τον νομικό που εξουσιοδότησε ο Δήμος Λαμιέων να αναλάβει την υπόθεση, Μάριο Παπαθανασίου, κατέθεσαν προσωρινή διαταγή που εκδικάστηκε στα δικαστήρια Λαμίας με την οποία ο Δήμος ζητά την δέσμευση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της μισθώτριας καθώς και του εξοπλισμού της, μέχρι το ποσό των 370.000 ευρώ που οφείλει στο Δήμο.

Μετά την εκδίκαση της υπόθεσης ο δήμος Λαμιέων κέρδισε την προσωρινή διαταγή και έτσι μέσω της απόφασης προχωρά η διαδικασία δέσμευσης περιουσίας της μισθώτριας. 

“Το κάθε ευρώ που δαπανά ο δημότης θα πρέπει να το σεβόμαστε…” τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λαμιέων κ. Καραισκος.

Να σημειωθεί ότι ο χώρος του Τουριστικού Περιπτέρου άδειασε εν μία νυκτί αιφνιδιαστικά αφήνοντας κυριολεκτικά γυμνές τις αίθουσες του.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας ενώ ήδη η Δημοτική Αρχή εξετάζει προτάσεις για την άμεση επαναλειτουργία του χώρου έτσι ώστε σε όσο το δυνατό πιο σύντομο χρονικό διάστημα, να παραδοθεί ξανά για χρήση, στους Λαμιώτες και επισκέπτες της πόλης.

 

 

 

 

 

 

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close