Σημαντικές

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΑΘΟΥΣ: ΜΗΝ ΑΓΑΠΑΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΟΣΟ ΑΝΤΕΧΕΙΣ

ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Κάθε φορά που ακούω «έγκλημα πάθους», κάνω τις ίδιες σκέψεις :

Τι είναι τελικά η αγάπη;

Ή μάλλον: τι δεν είναι η αγάπη;

Σίγουρα αγάπη δεν είναι να δέρνεις,να βρίζεις και να σκοτώνεις.

Αγάπη δεν είναι να φυλακίζεις τον άλλο χρησιμοποιώντας σωματική, λεκτική ή ψυχολογική βία, ούτε τα παιδιά ,αν υπάρχουν, σαν μέσο πίεσης.

Αγάπη δεν είναι να προσπαθείς να ελέγξεις τις σκέψεις και τις επιθυμίες του άλλου.Απλά γιατί αυτό είναι αδύνατον.

Η αγάπη δεν ζει με απειλές.

Ο σύντροφός σου δεν είναι κτήμα σου. Ήρθε κοντά σου επειδή απλά σε ήθελε και έχει κάθε δικαίωμα να φύγει όταν δεν σε θέλει πια. Χωρίς δικαιολογίες, χωρίς να φταις εσύ ,απλά δεν σε θέλει .

Τα εγκλήματα πάθους και αγάπης!!! είναι από τα αγριότερα: Τον μισητό εχθρό τον σκοτώνουμε με μια μαχαιριά,σφαίρα ή ότι άλλο , τον δικό μας άνθρωπο που τον αγαπάμε!!! με άπειρες μαχαιριές,σφαίρες  για να βγάλουμε το άχτι μας . Όσο μεγαλύτερη είναι η αγάπη μας ,τόσο περισσότερα τα χτυπήματα.

Ζήλια; Εμμονή; Αίσθημα απόρριψης; Όλα αυτά που κάποιοι αδυνατούμε να διαχειριστούμε γιατί η συγκρότηση μας ως άτομα. είναι παθολογική.

Η ποιότητα του έρωτα ή της αγάπης δεν έχουν πολύ μεγάλη σημασία στα ερωτικά εγκλήματα, γιατί αυτό που παίζει ρόλο είναι  η ένταση που νιώθει ο δράστης ,η προσωπικότητα του οποίου είναι τέτοια που θέλει να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο πάνω στο αντικείμενο του πάθους του, αλλά όταν νιώσει ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει, τότε στρέφεται εναντίον του και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι άλλο ένα αποτρόπαιο έγκλημα πάθους.

 

 

 

 

 

 

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close