Τοπικές

ΤΙ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταικούρα , απέστειλε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων , ζητώντας την παρεμβασή του για να λυθεί το πρόβλημα με τα αναδρομικά χιλιάδων  συνταξιούχων .

Στην επιστολή αναφέρουν τα εξής :

»Κύριε Υπουργέ,

Επικοινωνούμε μαζί σας για ένα τεράστιο θέμα που έχει δημιουργηθεί, μετά την ανάρτηση των σημειωμάτων πληρωμής στο σύστημα TAXIS NET, προς συνταξιούχους οι οποίοι έλαβαν αναδρομικά παρελθόντων ετών (από το 2011 έως και το 2016). Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι: Ενώ τα συγκεκριμένα αναδρομικά είχαν αργήσει να εισπραχθούν από τους δικαιούχους αρκετά χρόνια, δεν εμφανίζονταν στις βεβαιώσεις αποδοχών καθώς και στο ηλεκτρονικό σύστημα του TAXIS NET. Γι’ αυτό το λόγο δεν είχαν κατατεθεί τροποποιητικές δηλώσεις.

Επίσης, ζητάμε από εσάς, να μας γνωστοποιήσετε πότε ακριβώς έστειλαν τα ασφαλιστικά ταμεία τα συγκεκριμένα ενημερωτικά των αναδρομικών μας προς το σύστημα, ώστε να αναρτηθούν σε αυτό, και να υπήρχε  εικόνα χρεωστική προς εμάς. Σας επισημαίνουμε ότι, όταν κατατέθηκαν οι δηλώσεις μας στην ώρα τους, για το κάθε έτος, δεν υπήρχε καμία εικόνα των αναδρομικών μας αναρτημένη. Δεν φτάνει λοιπόν που η τότε κυβέρνηση είχε καθυστερήσει αρκετά χρόνια να εκδώσει τις συντάξεις μας, και όχι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έρχεστε εσείς και μας κοινοποιείτε σήμερα χρεωστικά σημειώματα για κάτι το οποίο δεν ευθυνόμαστε ώστε να χρεωθούμε με τόκους υπερημερίας για την δική σας ολιγωρία».

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close