Σημαντικές

Φοιτητές και στη Λαμία με την απόφαση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δεν έχουν δικαίωμα σίτισης!!!

Με τη νέα απόφαση της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να αυξήσει το όριο στις 11.000 στο φορολογικό εισόδημα της οικογένειας, πολλοί φοιτητές που σπουδάζουν στη Λαμία δεν μπορούν πια να σιτίζονται όπως συνέβαινε μέχρι τώρα

Την μείωση των δικαιούχων φοιτητών – τριών στην δωρεάν σίτιση, επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σε μια περίοδο κατά την οποία αυξάνονται εντυπωσιακά τα μεγέθη του φοιτητικού πληθυσμού του λόγω της συγχώνευσης με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και το δικό μας ΤΕΙ Στερεάς.

Αναφέρει:

Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν ζητήματα μέριμνας και συγκεκριμένα στη σίτιση των φοιτητών/τριών για το έτος 2020, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ενημερώνει ότι ο αριθμός των ωφελούμενων προσδιορίζεται ανά οικονομικό και όχι ακαδημαϊκό έτος και αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τον αριθμό των δικαιούχων και την πίστωση που δίνεται από την Πολιτεία.

Δεδομένου ότι αρκετές φορές ο αριθμός των φοιτητών/τριών που κάνουν χρήση του δικαιώματος σίτισης είναι μικρότερος του αριθμού των δικαιούχων στο τελευταίο τετράμηνο του οικονομικού έτους τα κονδύλια που περισσεύουν αναδιανέμονται σε δικαιούχους μέσω της αύξησης του εισοδηματικού κριτηρίου. Οι επιπλέον κάρτες σίτισης που διανέμονται ισχύουν μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους, δηλαδή μέχρι τέλος Δεκεμβρίου.

Από το νέο οικονομικό έτος, δηλαδή το 2020, οι υπηρεσίες του Πανεπιστημίου είναι υποχρεωμένες να διανείμουν τις ετήσιες πιστώσεις.

Επομένως, εξαιτίας αυτής της πρακτικής προκύπτει μείωση του αριθμού των φοιτητών που σιτίζονται. Φέτος συγκεκριμένα ο αριθμός μειώθηκε από 3.400 σε 2.400.

 

 

 

 

 

 

πηγη:mag24.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close