Σημαντικές

Επιμελητήριο Φθιώτιδας: Σύσκεψη για το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το παρεμπόριο

Τι είπε ο Σταμπουλίδης

Σύσκεψη υπό τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη, με θέμα:
«Εποπτεία της Αγοράς και Παραεμπόριο ως απειλή για την Ελληνική οικονομία»

Τις νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την πάταξη του παραεμπορίου και κυρίως των απομιμητικών προϊόντων, σε πανελλαδικό επίπεδο, παρουσίασε στους εκπροσώπους φορέων του δημοσίου τομέα ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας το μεσημέρι της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου 2020

Μεγάλο το ενδιαφέρον όλων των τοπικών φορέων για τις παραπάνω δράσεις του Υπουργείου μιας και γέμισαν την αίθουσα στην έδρα του Επιμελητηρίου στη Λαμία

Ο κ. Σταμπουλίδης εξήγησε ότι το νέο νομοσχέδιο προβλέπει ότι, πλέον, όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί μπορούν να προβαίνουν σε κατασχέσεις προϊόντων παράνομου εμπορίου, για τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις προβλέπεται ακόμη και κατάσχεση του μέσου διακίνησής τους. Τόνισε επίσης, ότι και η τοπική αυτοδιοίκηση θα μπορεί στο εξής να δημιουργεί ομάδες ελέγχου, οι οποίες θα δρουν με βάση συγκεκριμένο πρότυπο, το οποίο προβλέπεται στο νομοσχέδιο.

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή αναφέρθηκε επίσης, στις επιπτώσεις του παραεμπορίου στην Ελληνική Οικονομία και στην ασφάλεια των καταναλωτών, επισημαίνοντας ότι η πάταξή του αποτελεί υψηλή προτεραιότητα της Κυβέρνησης.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος, προκειμένου να εντοπιστούν τα σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής ώστε η αντιμετώπιση του παραεμπορίου να γίνεται με τρόπο ολιστικό και αποδοτικό.

 

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close