Νέες Κυκλοφορίες

Οι Terra IncΩgnita «πειράζουν» τον «Ξένο» των Νικολόπουλου & Παπαδόπουλου

Μια εμπνευσμένη, progressive power metal διασκευή, ενός κλασικού λαϊκού τραγουδιού.

Ποιοι είναι οι Terra IncΩgnita;

Με ηγέτη τον χαρισματικό Νεοϋορκέζο Billy Vass, οι Terra IncΩgnita (με Ω κεφαλαίο) είναι μια μπάντα που περπατάει σε μονοπάτια μιας πλειονότητας metal ειδών και αποχρώσεων. Το συγκρότημα καταφέρνει να τα αναμειγνύει όλα μαζί ομαλά, δημιουργώντας ένα μοναδικό, χαρακτηριστικό ήχο που είναι ταυτόχρονα μελωδικός και γεμάτος από καλώς εννοούμενη επιθετικότητα. Έχοντας σαν βάση το κλασσικό μελωδικό heavy metal, η ανάμειξη επικών και ατμοσφαιρικών στοιχείων ενισχύεται και βελτιώνεται με την προσθήκη «σκοτεινών» και λυρικών θεμάτων σε όλες τις συνθέσεις τους.

Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2010. Μετά από αρκετές αλλαγές, η σύνθεση του συγκροτήματος, από τον Σεπτέμβρη του 2016, έχει ως εξής:

Billy Vass: Lead vocals
Stellios Zoulias (Zoulou): Rhythm Guitar
Manos Kyritloglou: Lead Guitar
Tolis Avg: Bass
Dimitris Kokonezis (Koko): Drums

«Ξένος για σένανε κι εχθρός»

Αφορμή για να ψάξω το βιογραφικό του συγκροτήματος, στάθηκε μια πρόσφατη και ιδιαίτερα εμπνευσμένη, progressive power metal διασκευή, που έπεσε στην αντίληψή μου, στο κλασικό λαϊκό τραγούδι του Χρήστου Νικολόπουλου και του Λευτέρη Παπαδόπουλου «Ξένος για σένανε κι εχθρός», που πρωτοηχογραφήθηκε από τον Γιώργο Νταλάρα το 1989 και συμπεριλήφθηκε στον πολυπλατινένιο δίσκο «Μη μιλάς, κινδυνεύει η Ελλάς».

H προσαρμογή των στίχων στα αγγλικά έγινε από τον Billy Vass και η παραγωγή από τον Bob Katsionis. Το τραγούδι είναι προπομπός του νέου άλμπουμ του συγκροτήματος που θα κυκλοφορήσει στα μέσα του 2020 από την Symmetric Records.

https://www.youtube.com/watch?v=aJxVlLaTZyA&feature=emb_title
www.ogdoo.gr
Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close