ΕΙΔΗΣΕΙΣΤοπικές

Tο νέο Μουσείο Νεότερης ελληνικής ιστορίας εγκαινίασε στη Λαμία η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Ελήφθη σε συμφωνία με το Πολεμικό Μουσείο και ύστερα από απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας

Tο νέο Μουσείο Νεότερης ελληνικής ιστορίας εγκαινίασε  στη Λαμία η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας .Η απόφαση για την ίδρυση του σε νεοκλασικό κτίριο επί της οδού Όθωνος ,  ελήφθη σε συμφωνία με το Πολεμικό Μουσείο και ύστερα από απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας .

»Μέσα στην προσπάθεια μας να αναβαθμίσουμε το πολιτιστικό προϊόν της περιοχής μας και να αυξήσουμε μέσα από αυτό, την επισκεψιμότητα στην πόλη μας και την περιοχή μας, τον περασμένο Ιούλιο ήρθαμε σε επαφή και αμέσως μετά τον Αύγουστο σε συμφωνία με το Πολεμικό μουσείο για την ίδρυση στη Λαμία ενός Μουσείου στο οποίο να μπορεί κάποιος μέσα από εκθέματα και το ιστορικό υλικό, να γνωρίσει καλύτερα τη Νεότερη Ελληνική ιστορία» τόνισε στην ομιλία του στην τελετή των εγκαινίων ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραίσκος .

Τον αγιασμό έκανε ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Νικόλαος  και το Μουσείο  παραδόθηκε στους δημότες της Λαμίας και τους κατοίκους της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με την ευχή και την προσδοκία να εκπληρώσει τον σκοπό και να επιτύχει τους στόχους της ίδρυσής του.


Ο Αντιπεριφερειάρχης κάλεσε όλους πολίτες  που έχουν ιστορικά κειμήλια να έρθουν σε επαφή με το Μουσείο , ώστε οπως είπε , να το εμπλουτίσουμε και σε 2 χρόνια που θα είναι η επέτειος των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 να είναι έτοιμο από κάθε άποψη για τις επετειακές εκδηλώσεις.


‘Ελπίζουμε μέχρι τότε να έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία και να αποτελεί και παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου, που είναι ο τελικός μας στόχος» σημείωσε ο κ. Καραίσκος . Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκε ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταικούρας και εκπρόσωποι του Δήμου Λαμιέων και της Περιφέρειας . 

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close