Συνταγές & Άλλα

To πιο Αφράτο γεμιστό Τυρόψωμο-και εύκολο Τυρόψωμο γεμιστό με φέτα

Συστατικά:
125 ml ζεστό γάλα
25 g ζάχαρη
3 g μαγιά ξηρή
1 αυγό χτυπημένο
250 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 g αλάτι ψιλό
45 g βούτυρο
Επιπλέον αλεύρι για τη ζύμη

Για την Γέμιση
100 g φέτα
100 g ξυνομυζήθρα
45 g βούτυρο
1 κ.σ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (μόνο το πράσινο μέρος)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα χλιαρό προς ζεστό, την ζάχαρη, την μαγιά το αλάτι και και το αυγό ελαφρώς χτυπημένο και ανακατεύουμε να λιώσει η μαγιά. 

Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και το ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία ομοιόμορφη μαλακή ζύμη. Προσθέτουμε και το μαλακό βούτυρο και θα συνεχίζουμε να το ζυμώνουμε για 5 λεπτά ώσπου να πάρουμε μία λεία και αφράτη ζύμη.

Το σκεπάζουμε και αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό σημείο για 90 λεπτά

Για την γέμιση 

Σε ένα μπολ τρίβουμε την φέτα με τα χέρια , ρίχνουμε την ξυνομυζήθρα , προσθέτουμε ρίγανη και θυμάρι και τα ανακατεύουμε να απλωθούν οι μυρωδιές.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι μόνο το πράσινο μέρος και σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το το βούτυρο το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το κρεμμυδάκι και τα ανακατεύουμε

Παίρνουμε τη ζύμη και την βάζουμε πάνω σε μία αλευρωμένη και την ζυμώνουμε ελαφριά πολύ και την μοιράζουμε σε 10 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλάκια του γκολφ

Bουτυρώνουμε ένα ταψάκι 25 cm

Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι με ένα πλάστη μακρόστενα και αλλοιφουμε με το βούτυρο και το κρεμμυδάκι και τα κλείνουμε

Το κεντρικό το ανοίγουμε στρόγγυλο σαν πίτσα και το κλείνουμε σαν πουγκί.

Βάζουμε τα μακρόστενα ζυμαράκια ακτινωτά στο ταψί και το στρόγγυλο στο κέντρο και τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 30′

Χτυπάμε ένα αυγό ελαφρά με μία κουταλιά νερό για την επικάλυψη

Τα αλλοιφουμε με το αυγό και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά

Καλή Επιτυχία

Εμπνευση από Grandpa Tassos cooking

Φτιάξτε εύκολο Τυρόψωμο γεμιστό με φέτα

 

Υλικά – Εκτέλεση.
Σε ένα λεκανάκι ρίχνουμε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό,2 φακελάκια μάγια ,1 κουταλάκι ζάχαρη ,και 100 γρμ.αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει χυλός .
Αφήνουμε να φουσκώσει ,περίπου 15 λεπτά .

Σε μια μεγαλούτσικη λεκάνη ρίχνουμε :

1 κούπα χλιαρό γάλα ,3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου χτυπημένα ,και μισή κούπα σπορέλαιο με μισή κούπα φυτίνη λιωμένη χλιαρά όλα ,1 κουταλάκι αλάτι

Μόλις φουσκώσει η μάγια την ρίχνουμε μέσα στην μεγάλη λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά ,και ανακατεύουμε ρίχνοντας λίγο λίγο αλεύρι ,περίπου ένα κιλό ,να γίνει μια μαλάκια ζύμη ίσα να μην κολλάει στα χέρια .

Ζυμώνουμε να γίνει εύπλαστη ,και σκεπάζουμε με μεμβράνη την λεκανίτσα μας και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει .
Εγώ την έβαλα στο φούρνο στους 40 βαθμούς αφού τον έσβησα πρώτα.

Μόλις διπλασιαστεί σε μια ώρα πατάμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε 3 κομμάτια τα οποία κάνουμε πρώτα κορδόνια και μετά ανοίγουμε λίγο πλατιά με τον πλάστη .
Βάζουμε μέσα μυζήθρα ανακατεμένη με φέτα και 1 αυγό και κλείνουμε κάνοντας πάλι κορδόνια.

Τα δυο τα έστριψα μαζί γύρω γύρω ,και το ένα το έκοψα με ψαλίδι ανα 2 πόντους στην άκρη να γίνει σχέδιο και το τύλιξα στο κέντρο του ταψιού .
Αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσει λίγο ,αυγουλώνουμε με ,1 χτυπημένο αυγό ,ρίχνουμε σουσάμι και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στους 180 ‘ βαθμούς !

Η Συνταγή είναι της κ. Aggelika Gougousidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close