Συνταγές & Άλλα

Εύκολες καριόκες-και-Πώς να φτιάξετε αφράτα vegan pancakes

Οι καριόκες είναι τέλειο γλυκό για κέρασμα σε γιορτές ή καλέσματα. Η συνταγή αυτή είναι η πιο εύκολη, γρήγορη και οικονομική.

Καριόκες συνταγή

Εύκολες καριόκες

Οι καριόκες είναι τέλειο γλυκό για κέρασμα σε γιορτές ή καλέσματα. Μπορείτε να φτιάξετε καριόκες με κέικ, παντεσπάνι ή και τσουρέκι.
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα10 λεπτά
Σύνολο1 ώρα 20 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Εύκολες καριόκες
Servings: 18
Θερμίδες: 202 θερμίδες

Υλικά

  • 350 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κέικ κακάο κομμένο σε φέτες
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 3 κ.σ. κακάο σκόνη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 2 κ.γλ. μέλι
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1/2 κ.γλ. γαρύφαλο σε σκόνη
  • 2 φλ. καρυδόψιχα
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. επιπλέον κουβερτούρα λιωμένη για την επικάλυψη

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  • Στο μούλτι θρυμματίζουμε το κέικ. Μεταφέρουμε το κέικ σε μπολ και προσθέτουμε τα μπισκότα πτι μπερ, το κακάο, το κονιάκ, το μέλι , την κανέλα και το γαρύφαλο. Σπάμε με τα χέρια την καρυδόψιχα και την προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά.
  • Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Περιχύνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και πλάθουμε ένα ρολό, το οποίο τυλίγουμε με τη λαδόκολλα. Βάζουμε το ρολό στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα μέχρι να κρυώσει και να δέσουν τα υλικά.
  • Στη συνέχεια αφαιρούμε τη λαδόκολλα, κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ. με κοφτερό μαχαίρι και μία μία βουτάμε τις καριόκες στη λιωμένη κουβερτούρα.
  • Γυρίζουμε με τη βοήθεια δύο πιρουνιών κι από την άλλη πλευρά. Αφήνουμε τις καριόκες σε λαδόκολλα ή σε σχάρα μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα. Οι καριόκες διατηρούνται στο ψυγείο.

Σημειώσεις

Μπορείτε να φτιάξετε καριόκες με μπαγιάτικο τσουρέκι, μουστοκούλουρα ή μελομακάρονα.

Πώς να φτιάξετε αφράτα vegan pancakes

Από: Μάρω Σενετάκη 

Λες όχι στα αβγά και το ζωικό γάλα, αλλά δεν είναι ανάγκη να στερηθείς την απόλαυση των pancakes από το πρωινό σου. Γι αυτό και εμείς σου έχουμε τη συνταγή για αφράτα και πεντανόστιμα vegan pancakes.

Για περίπου 15 τηγανίτες θα χρειαστείτε, 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ, ½ κουτ. γλυκού αλάτι, ¼ φλιτζανιού σιρόπι σφενδάμου, 2 κουτ. σούπας βούτυρο καρύδας λιωμένο και χλιαρό, 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου, λάδι καρύδας ή άλλο φυτικό έλαιο της επιλογής σας για το τηγάνισμα.

Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε δεύτερο μπολ ανακατεύετε το σιρόπι σφενδάμου με το λιωμένο βούτυρο καρύδας και το γάλα. Ρίχνετε το υγρό μίγμα στο αλεύρι και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχετε ένα σχετικά πηχτό χυλό. Αφήνετε στην άκρη για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια ζεσταίνετε ένα μεσαίο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνετε 1 κουτ. γλυκού λάδι καρύδας και στη συνέχεια με κουτάλι της σούπας ρίχνετε λίγη-λίγη ποσότητα από το μίγμα σας, σχηματίζοντας pancakes στο τηγάνι. Τα ψήνετε μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές και σερβίρετε με σιρόπι, μέλι, φρούτα ή ό,τι άλλο υλικό σας αρέσει.

Extra tip
Καθώς δεν έχουν ούτε αβγά ούτε κάποιο άλλο ζωικό προϊόν, τα παραπάνω pancakes είναι ιδανικά και για όσους νηστεύουν.

.mamapeinao.gr-olivemagazine.gr
Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close