Σημαντικές

ΚΥΚΛΙΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΡΥΠ , ΔΙΝΕΙ ΑΝΑΣΑ ΣΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

Ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης , αναμένεται να δώσει ο κυκλικός κόμβος που κατασκευάζει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λαμιέων στη ΜΕΡΥΠ .

Τα εργα ξεκίνησαν ηδη και το εργο υπολογίζεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία πριν το καλοκαίρι . Η νέα Δημοτική Αρχή διαπιστώνοντας το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργούσε η κατακόρυφη αύξηση της κίνησης των αυτοκινήτων στη δυτική πλευρά της πόλης , μελέτησε , σχεδίασε και κατασκευάζει τον κυκλικό κόμβο με στόχο να αποσυμφορηθεί η περιοχή και να διευκολυνθεί μια κεντρική αρτηρία του κυκλοφοριακού  συστήματος της πόλης , καθώς απο τον συγκεκριμένο δρόμο εξυπηρετούνται οχι μόνο οι κάτοικοι των συνοικιών  Παγκρατίου  και Καλυβίων , αλλά και η κίνηση  προς τη Δυτική Φθιώτιδα και το νομό Ευρυτανίας .

Το εργο οταν ολοκληρωθεί και παραδοθεί στην κυκλοφορία , σε συνδυασμό με τον περιφερειακό δρόμο του Αγίου Λουκά θα λύσει πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα .Παράλληλα η Δημοτική Αρχή , οπως ανέφερε σήμερα ο Δήμαρχος Θύμιος Καραίσκος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Σταυρογιάννης , που βρέθηκαν στο εργο μαζί με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Λαμίας Τάκη Συλεούνη , μελετά ενα συνολικότερο σχέδιο αναμόρφωσης του κυκλοφοριακού της πόλης , με την κατασκευή και νέων κυκλικών κόμβων στην οδό Κύπρου , στην Ακαδημία και στη νότια πλευρά της πόλης , ενθαρρύνοντας  με τις παρεμβάσεις αυτές , την »κίνηση χωρίς φανάρια» μέσα στην πόλη .

Με αφορμή την εναρξη των εργασιών για τη δημιουργία του κυκλικού κόμβου στην ΜΕΡΥΠ , ο Δήμαρχος Θύμιος Καραίσκος εκανε την ακόλουθη δήλωση :

»Ξεκινάμε σήμερα την κατασκευή του κυκλικού κόμβου στη ΜΕΡΥΠ. Με επίκεντρο τον άνθρωπο αλλά και με ξεκάθαρους στόχους που απαντούν τεκμηριωμένα στις ανάγκες του Δήμου μας, προχωράμε σε άμεσες και ολοκληρωμένες παρεμβάσεις χρησιμοποιώντας όλα τα επιστημονικά εργαλεία τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας.

Με στόχο τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων και τη μείωση του χρόνου κίνησης αυτών μελετούμε τη δυνατότητα δημιουργίας αντίστοιχων κυκλικών κόμβων, στην οδό Κύπρου, η οποία αποτελεί αρτηρία υψηλής κυκλοφορίας και επιβαρύνεται με την κυκλοφορία οχημάτων στην νότια πλευρά της πόλης με κατεύθυνση το Καρπενήσι.

Τέλος σχεδιάζουμε άμεσα την απομάκρυνση του αμαξοστασίου από την οδό Κύπρου, έτσι ώστε ο συγκεκριμένος χώρος να δοθεί στους δημότες μας για χρήση».

 

 

 

 

 

.lamiakos-typos.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close